18 Mayıs, 2006

yol açık, yola çık


Seyahat planlarım dahilinde inanılmaz insanlarla tanışıyorum. Dün Behiye ve arkadaşı Tolga, ÖzlemPansiyon'a misafir oldular. Bir önceki gece ise Avucumda Patikalar isimli kitabın yazarı Gülin Aköz ile buluştum. Boş kalan anlarda da yıllardır biriktirdiğim Gezi, Atlas, Voyager vb dergiyi, yeni aldığım onlarca seyahat kitabını okuyorum, internette geziniyorum.

Ayıptır söylemesi, gidiyorum arkadaşlar!!!:)

Planlar kesinleşmeden bunu açık şekilde duyurmak istememiştim. Aslında hala planlar kesinleşmedi. Ama içim biliyor; nereye, nasıl olduğu önemli değil. Gidiyorum. Dün geceki muhabbette Tolga'nın söylediği gibi, hiçbir şey tesadüf değil belki de. Bu yolculuk belki benim kaderim.

"Yolda ne arıyorsan, onu buluyorsun" dedi Behiye. Tolga aradığı huzur, maneviyatı ve alternatif yaşamı bulmuştu güneşin doğduğu coğrafyalarda.

Peki ben ne arıyorum?

Hangi sorularıma yanıt bulurum, kendimi bulur muyum, yaşamın gizlerini/anlamını çözer miyim bilinmez yollarda ama arayışımı seviyorum. Kendime bu şansı vermeye karar verdiğim için mutluyum, huzurluyum.

Yazdıklarımdan hatırlarsanız bugün Yonca ile Ürdün, İsrail veya son haftaki haliyle İran'da olmamız gerekiyordu. Maalesef daha büyük yol projelerinin peşine düşmem süreciyle bu kısa tatil iptal oldu, geç kaldığımız için vize sorunu çıktı. İran'a da ABD girişimi engelleyebileceği için gitmekten vazgeçtim. Birazdan, nereye olduğunu hala biz de bilmiyoruz, arabayla yola çıkacağız. Yol nereye götürürse...

Gitmeden size Asu Maralman'dan bir şarkı hediye ediyorum (Usenmeyin, internetten bulun, dinleyin).

Her yolun bir yolcusu var/ Yolun taşlı tozlusu var/ Sevdanın derdin kederin/ Yollara düşmüş izi var

Kimi yorganı sırtında/ Kimi yüreği ağzında/ Kimi bir sevdaya düşmüş/ Kimi servet yolunda

Yollar hasretleri bağlar/ Yollar gurbetlere uzar/ Yollar karanlık yollar/ Aydınlık yollar da var

2 yorum:

Yesim Arpat dedi ki...

Eyooo! Hafiye, Pansiyon olacak. Pansiyon da Hafiye...

Onur dedi ki...

Demek buradasin?? Ben de haftasonu gidiyorsun diye aramamistim. Dur yakalayayim seni...