18 Aralık, 2007

as time goes by

you must remember this / a kiss is just a kiss / a sigh is still a sigh

Fas denince tabii ki akla gelen ilk şey Casablanca filmi ve Sam'in tekrar tekrar çaldığı "As Time Goes By" şarkısı. Birazdan Pansiyon Kazablanka'ya uçuyor. Ama asıl seyahat Marakeş'e. Okurun Venezuela seyahatimden hatırlayacağı çılgın arkadaşım Ayşıl ile.

Haluk Bey mesaj atmış, nereye kadar gezeceğimi sormuş. "Yorulana, sıkılana, tüketene, yolları bitirene veya ölene kadar herhalde" dedim yanıtta. Her seyahate kalbim kıpır kıpır çıkıyorum sanmayın. Biraz önce bin ton işi bıraktım şirkette, yol yorgunu bir savaşa döneceğim 5 gün sonra. Ben de biliyorum kalsam, yuvarlansam, tembellik yapsam, kankalarla sabah akşam görüşsem, konuşsam... Özeniyorum bazen dünyası küçük ve elindekiyle mutlu insanlara. Üç kuruş kenara atabileydim, ev bark sahibi olabileydim, az ama öz insanlarla bir ömür geçirebileydim. Ama o zaman ben ben olmazdım. O yüzden yollardayım yine. Sürprizler için. 'Yeni'ler için.

3 yorum:

Yesim Arpat dedi ki...

Burada kalsaydın süper geyikler yapardık. Şövalye'ye kaldım. Tutturukluyor sinemaya, sergiye gidelim diye.

Bir de bırak artık seyahat etmeyi romanticize etmeyi. Yaşam biçimi felan o artık. Anılar biriktirmek için yaşamıyor muyduk?

Hoş, ben özel bir şey yapmıyorum ama olsun :)

Sudamlam dedi ki...

Canım nerelere gitmişin, ben bayağıdır gelmemiştim ziyarete..aşmışın yine kendini..düşündüm de ben işte o dünyası küçük ama bundan acaip de mutlu olmayan insanlardan biri oldum :(( damla müthiş ama hapis hayatı yaşıyorum..sen ne kadar geziyorsan ben o kadar oturuyorum yani..bir elimde çocuk bezi öteki elimde mouse işte öle bir hayata başladım..hala hayellerim var..polyannacı kişiliğimi sürekli diri tutuyorum..biraz büyüsün o zaman farklı olacak diyorum :))sanırım kendimi kandırıyorum...

varol döken dedi ki...

gerçek mutluluk yolculuktur ama insanın kendisini sürüklediği hiçbir yer de gerçek yolculuk olamaz... o zaman hep mutsuz mu olacağız? elbette mutsuz olacağız, herkese yetecek mutluluk yok yeryüzünde...

ama arayana ne mutlu, buldum diyene de inanma... sonuçta hayat bir geriye dönüştür aslında...