22 Nisan, 2011

genç gezginler seyahat bursu'11

"Kaç dolanışta ulaşır sarmaşık çiçek açacağı yere?" (O. Aruoba)


Genç Gezginler Seyahat Bursu fikri nasıl doğdu, amacı neydi, nasıl yayıldı, kaç kişi başvurdu, hangi yazılarla başvurdu, projeye kimler destek oldu, ilk yılın bursunu kimler kazandı, bursu alan gençler yollarda neler yaşadı, GGSB hangi projelere fikir analığı yaptı vb soruların yanıtları blogda bir yerlerde mevcut. Tekrar yazmayacağım:)

Bilmeniz gereken; evet ciddiyim, ciddiyiz!!!
Seyahat Bursu diye bir şey var ve geçen yıl birkaç öğrenci bu burstan faydalandı.

Duyuru için çok geç kaldığımın, yaz tatiline sadece 2 ay kaldığının farkındayım:( Başvuru koşullarına uyan tüm genç gezginlere lütfen GGSB'den bahsedin!

Seyahat bursuna kimler başvurabilir?
18-24 yaş arasında, yollarda olmaya ihtiyaç duyan, blog yazarı, tüm üniversite öğrencileri bursa başvurabilir. Üniversiteyi kazanacağıma inanıyorum diyen Liseliler, kasmayın:) Geçen sene az üzülmedik beraber.

Nasıl başvurabilir?
Kısa bir özgeçmiş ve "Yollara Özlem" konulu bir yazıyla, 1 Haziran 2011 tarihine kadar, seyahatbursu@gmail.com adresine başvurabilir.

Özgeçmişte; isim + üniversite/bölüm/sınıf + adres/telefon/e-mail + blog /(varsa) twitter adresi + 1 fotoğraf mutlaka yer almalı! Başvuru yazısı; boşluksuz 2500 karakteri geçmemeli!

Bana acıyın, Türkçe dil bilgisi kurallarına dikkat edin ve tüm bilgileri tek bir word dosyasına yerleştirin, 3 ayrı mesajda, parça parça göndermeyin! Bana acımayana, bu sene ben de acımayacağım:)

Burs kapsamı ne olacak?
Temel seyahat ihtiyaçlarını karşılayacak kadar maddi destek (Adını koyalım hadi: 600 Euro).

Bu sefer yön, ulaşım yolu baştan serbest! Dilerseniz interrail bileti alın. Dilerseniz otobüse, uçağa binin. İsterseniz yüzün, yürüyün, pedal çevirin, kürek veya otostop çekin. Yeter ki gezin (min 3 hafta), durmayın sabit bir noktada.

Burs kaç öğrenciye verilecek?
İşte bu benim de en çok merak ettiğim konu. Geçen sene ben 1 öğrenciye burs veriyorum diyerek yola çıkmıştım; projeye inanan gönlü zengin gezginlerin katkılarıyla bu sayı arttı. Şimdilik sadece 1.5 öğrenci için söz verebilirim:)

Bursun karşılığı olarak Genç Gezgin'den ne beklenecek?
Ülkemizde gezgin kültürünün özendirilmesi ve yaygınlaştırması adına, seyahat anılarını bir blogda yazması. Facebook, twitter vb mecralarda da varlık gösterse şahane olur.

Bursiyer nasıl belirlenecek?
Burs adaylarının başvurularını önce ben değerlendirecek ve finalistleri belirleyeceğim (finalist sayısı başvuru sayısına bağlı). Aynen geçen yılki gibi, bursiyer/ler jüri oylarıyla belirlenecek. Haziran ortasında bursu almayan hak kazanan öğrenciler açıklanacak.


'Kaç dolanışta ulaşır sarmaşık çiçek açacağı yere' bilmiyorum ama
çiçek açmadan bu dünyadan göçmek trajedinin kralı bana göre.

Bu dünyaya ölmeye değil, olmaya geldik.

Haydi gençler, dolanışa !!

Heykel, Salvador Dali'den The Birth of The New Man

16 yorum:

Arzu dedi ki...

Arkandayım:))))))))))

yyyyyyyy dedi ki...

En büyük hayalim İtalya'ya gitmek... İnşallah tamamıyla gönülden isteyen kişi kazanır bu bursu.. Bakalım gönderdim formumu... :)

diego dedi ki...

bunun geleneksel hale gelmesi öyle şahane bişi ki.. yaş 24, geçen sene de başvurmadım bu sene de başvurmayı planlamıyorum. kendi imkanlarımla bir şekilde -zaten otostop kamp şu bu derken hiçbir gezim 600 euro gibi bişi tutmayınca- gezebiliyorken asıl başkalarının başvurularını okumak ve birilerinin bunu kazanması beni çok mutlu ediyor. geçen sene ufuk açacak düzeyde güzel yazılar vardı, sonrasında da izleyecek güzel bloglar oldu, irana giderken kaynak oldu mesela:) bu sene neler çıkacak kim bilir

Antartika Konsolosu dedi ki...

şartlara uygun olmadığımdan elbet katılamıyorum ancak sonuna kadar destekliyorum. Tekrar kendi paramı kazanmaya başladığımda sonuna kadar da destek olmak isteyeceğim bir burs bu. Size teşekkür, katılacaklara iyi şanslar, kazananlara da şimdiden iyi yolculuklar (:

We are the Hippies dedi ki...

Merhaba,

Öncelike tebrik ederim gerçekten. Sonra da bu burs yurt dışında mı geçerli. Misal kazandık diyelim yurt içinde kullansak olmaz mı?

teşekkürler...

OzlemPansiyon dedi ki...

@arzu
canim bilmez miyim? tesekkur ederim!

@devran
mesajini aldim, yanit yazdim. bol sans!:)

@diego
senin gibi genclerin varligini bilmek de cok sahane bisi:)

@ucan penguen
cebin para dolar insallah:)

@hippilazman
sorun beni dusundurdu. basvurularda tahmini rota/sure istemedigime pisman oldum biraz. en iyisi simdi ekleyeyim bu istegi:)

ben seyahati hic yurt ici/disi gibi ayirmiyorum aslinda. seyahate, insanin kendiyle, memleketiyle, dunyayla yuzlesmesi; deneyim, degisim sansi, zorlukla mucadele etme ve adaptasyon yetisi kazanma, baska havalar soluma, yeni sorular dogurma vs olarak bakiyorum. yolun her cesit hali bu firsatlari dogurur bana gore.

gecen sene burs adaylarindan sezer, basvuru mektubunda soyle yazmisti: "gümüşhane'den 30 saatlik bir otostop yolculuğuyla vardığım istanbul'u ilk gördüğüm anı hiç unutmuyorum. karşımda duran ışıkları, insanları, çarşıları, eli bayraklı rehberleri takip eden turistleri görünce onore olmuştum. bu şehir benim memleketime aitti!"

ben de bir istanbullu olarak kirkpinar guresleri'ni izlemeye gittigimde ya da kars'a, ardahan'a, van'a, antakya'ya, burdur'a seyahat ettigimde... yani memleketime ait olan ve aslinda memleketimin tanimadigim yuzlerini gordugumde, bir gezginin seyahatten umduklarini fazlasiyla buluyorum.

fikren bursun yurt ici seyahate gitmesine itirazim yok. ama yurt disi seyahatte (bilinmezlikler daha fazla oldugundan) deneyim sansi da artiyor bence. bu yuzden burs icin tercihim yurt disi seyahat! yine de turkiye'de seyahat etmeyi neden istedigini, seyahat sureni ve tahmini rotani yazarsan, basvurunu degerlendiririm tabii ki.

Unknown dedi ki...

blog yazarı olmam gereken kısmında sekteye uğradım ben, bir tane açmış bulunmaktayım haliyle ama doldurmam zaman alacaktır, bu başvurumu nasıl etkiler?

Gezi/yorum... dedi ki...

Bir yolun varsa gidilecek sona bırakma.. Bir sözün varsa dilden yüreğe hiç susma.. Görmen gerekiyorsa birini git durma.. HAYAT ÇOK ZALİM.. An gelir elini, gözünü, yolunu, yüreğini alır senden.. O zaman istesen de GÖREMEZ.. GİDEMEZ.. SÖYLEYEMEZ olursun...

raydancikmaklazim dedi ki...

ayyyyyyyyy nasıl heycanlandım ... tanrı seyehat bursunu, özlem pansiyonu ve kutsal gezginlik ruhunu kutsasın:)kimbilir kimler birbirini tanıyacak, pansiyonu ziyaret edecek, neler neler olcak, ..
:)

enes güler dedi ki...

Harika bir fikir!

Ve bir önerim var: bir Paypal Donate butonu koysanız ve küçük küçük bağışlar birikse, bir kişiye daha burs olsa?

seda dedi ki...

sahiden de, pay pal ne güzel bir fikir. damlaya damlaya göl olur ve de iki elin sesi var di mi? :)

dilerim gezenin de, gezdirenin de allah yolunu açık eder :)

Epicurious dedi ki...

Sevgili Özlem,

Seyahat Bursu fikri, geleneksel hale gelmesi bu aralar duyduğum, okuduğum en güzel olaylardan biri. Bunu kendi blog sayfamda duyurmanın yanı sıra sana da bir başka seyahat bursu haberi vermek istedim. British Council tarafından finanse edilen bu burs seninkine çok benziyor aslında. Acaba fikir anneleri sen olabilir misin? Bana sanki öyleymiş gibi geldi. Bilgilere buradan ulaşabilir, ayrıca eğer istersen de sayfanda paylaşabilirsin.

http://karmahaskickedmyass.wordpress.com/2011/05/07/seyahat-bursu-haberleri-hayalimdeki-yolculuk


Sevgiler...

Epicurious

Adsız dedi ki...

iyi niyetli bir yaklaşım olsa da,topu topu 3-5,yani toplasan 2000-3000 euro
tutarında kaynağın toplanmasını bu kadar büyütmenin anlamını çözemedim.bir de hürriyet seyahat sponsormuş,vay anasını sayın seyirciler.
kaan alpagut

Eray Korkut - dedi ki...

Herhalde etkinliği duyurmak için buradan daha iyi bir adres olamazdı sizde paylaşırsanız böyle bir etkinlik yapmak çok keyifli olucak diye düşünüyoruz.... http://gezginpusula.blogspot.com/2011/05/gezginler-bulusuyor-buyuk-eglence-bir.html

murat- dedi ki...

1 günlük gecikmeyle gönderiyorum başvuru formunu, sebebini açıkladım. Umarım değerlendirilmeye alınırım. Teşekkürler.

Adsız dedi ki...

tüh bu seneyi kaçırdık bak içesim geldi nese bu sene kendi imkanlarımızlan artık seneye başvuru yaparız napam :)ama oldukça sevindim böle bişey olduğuna...
Batıkan