22 Ağustos, 2011

kore'ye gitmek ya da gitmemek, işte bütün mesele

Mart ayından beri taktım, Kore'ye gidilecek!


Miles&Smiles millerimi harcamaya çalışıyorum; THY uçuşlarında yer yok! Mantıklı fiyatlı bir bilet bakıyorum; ara ki bulasın! Zamanım? Var denemez. Mevsim koşulları? Cıkcık. Oradan da gülmedi yüzüm.

Altı ay boyunca bi denk gelinmez mi be kardeşim? Gelinemedi. Kore'ye bir türlü gidilemedi, gi-di-le-me-diii!.. Çatlayacağım orta yerimden.

Dünyanın en güzel yeri mi Kore? Ee olmadığını gitmeden söyleyeyim. Çocukluk hayalim mi? Yedi ay önce haritadaki yerinden bile çok da emin değildim. Dört değil tek gözle olsun bekleyenim mi var? Tek tanıdığımın, röportaj yaptığım muhabir Bayan Kim olduğu düşünülürse, var dersem büyük yalan olur. Gitmesem ölür müyüm? Herhalde ölmem:)

Tamam da, yine de niye bir türlü gidemiyorum ben yahuu ?

Gençken "istediğini elde etmek" zordur. Belli bir yaştan sonra da "bir şeyi tutkuyla istemek". Yıllar içinde istediklerini elde etme becerisi kazanırken, bir şeyi yürekten isteyemeyecek kıvama gelmek ne yaman bir çelişkimizdir anne?

Uzun zamandan beridir ilk kez bir şeyi gerçekten istiyordum: Kore'ye gitmeyi. Boyumun uzamayacağını bile bile... Gidince hayal kırıklığına uğrayacağımı tahmin ede ede... Kısacık bir seyahatte, Kore'de beni heyecanlandıran şeylerin kokusunu bile alamayacağımdan emin ola ola...

Doluya koydum olmadı, boşa koydum dolmadı. Ben Kore'ye gitmeyi beceremedim. Sonunda vazgeçtim. Koşulları çok zorlamamak lazım belki de.

Yonç ile plan yaptık bayram tatili için; Assos/Bozcaada. Sakince takılalım bu bayram. Kitap okur, dalgaları dinleriz. Oteller ayarlandı, ilk gece ödemeleri de yapıldı.

Derkeenn...

Hiç beklenmedik bir telefon, Türk Hava Yolları'ndan. Aylarca önce yedek yolcu olarak rezervasyon yaptırdığım Seul uçağının milli koltuklarında bayram vakti yer açılmış. Şaka mı bu Zunçin, şaka mı bu?

Bilmiyorum, ne yapacağımı söylememe gerek var mı?

Havalar nasıl olursa olsun, sizin havanız yerinde olsun sevgili okurlarım!

(Yandaki görüntü: Seul hava tahmin raporu:))

12 yorum:

A-H dedi ki...

bende tam seneye beraber gidelim o zaman diyecektim :)
neyse senin gezi yazilari bana fikir olur bu durumda :D

yonc dedi ki...

Uff cok heyecanlıyım resmen. Paralarim gitti psikolojisine bile giremedim bu sefer, o kadar yani. Koreceyi de söktüm Özlemim. Bekle bizi Kore, bekle bizi Hyun :)

La Fea dedi ki...

O halde gözün aydın. Kore popüler kültürünü sevdiğim halde hiç Koreye gitmeyi hayal etmedim. Seveceğimi düşünmüyorum aam yine de gidenlerin ardından bir ahh çekmeden edemiyorum. Bir seyahat bloggerı olarak senin gözünden okumak isteriz Koreyi bakalım neler anlatacaksın :) Sağlıcakla git, sağlıcakla dön inşallah...

mavi duvar dedi ki...

mis gibi yolculuk diliyorum (:
kendim gidecekmişim gibi sevindim (:

Adsız dedi ki...

Resmen ben heyecanlandım. Vayyy be. Kıskandım hatta :) Ünlü filan görürsen benim yerime sarıl öp filan ::):) İİ yolculuklarr..

We are the Hippies dedi ki...

mimlendiniz =)
http://hippilazman.blogspot.com/2011/08/blogger-nlerini-seciyor.html

Adsız dedi ki...

gitmeee didim benzis gitme didimmmm - Zuncin

dongyul dedi ki...

selam eger koreye ucak bıletlerı uygun fıyatda arıyorsanız qatar hava yollarını atastırın en ucuz ucus koreye o hava yolları ve koreyi bu yıl muson yagmurları rahat bırakmadı sanırım kıs a kadar boyle gıder kısın yagmur fazla yagmıyor sadece kuru soguk oluyor.. kısında kore cok guzeldır... umarım guzel bir tatil yaparsınız...

OzlemPansiyon dedi ki...

@A-H; seneye de birlikte gideriz:) keşif turu güzel geçsin de.

@yonç; biraz önce ist'e döndüm. beyzbol maçı ve k-pop konser bileti almayı başardığın için seninle gurur duyuyorum! ahaha ben de çok heyecanlıyım:)

@La Fea; eğer kore seyahatim tatmin edici geçerse, seni yollara düşürmek için kasarım ben, söyliim:)

@mavi duvar; tşk ederim. benim gidişime sevinmene sevindim ben de:)

@mel; kendim için yapabileceğim bi iş değil ama senin için yaparım valla:)

@hippilazman; mimlendiğime sevindim ama konu çalışmadığım yerden geldi:)

@zunçin; senin için coffee prince tükkanında bi kahve içeceğim, ağlama bakiim:P

@dongyul; bu sefer muson mevsimine denk geldim maalesef. bi dahaki sefere de kışın giderim artık.

pr dedi ki...

bir mim de benden:)
http://annebuyurken.blogspot.com/2011/08/blogger-nlerini-aryor.html

Taurus Skywalker dedi ki...

Şu anda ordasınız. İyi eğlenceler diliyorum. =) Gelince tüm maceralarınızı detaylarıyla duymak isteriz. :)

umutsuz_vaka dedi ki...

HAYATTA EN BUYUK ISTEGIM UFAK YASLARIMDAN BERI KORE, CHINA, SPAIN, YENI ZELANDA, INGILTERE YE GITMEK VE HER GECEN GUN UMUDUM BIRAZ DAHA KIRILIYOR. INSALLAH ALLAH BANA DA NASIP EDER.