Bu sözü ilk Gülin'in sitesinde okumuş, yeri geldiğinde kullanmak üzere hafızama kaydetmiştim.
Sezer, seyahat bursu adaylarından biri, yani genç bir gezgin. Hem okuyor, hem de Atatürk Havalimanı'nda çalışıyor. Defalarca girip çıktığım Dış Hatlar Terminali'ndeki, muhtemel şu ana kadar göz teması bile kurmadığım onlarca görevliden biri. Uzatırız pasaportumuzu, onlar hızla kontrol ederler. Ne onların izi kalır bizde, ne onlar aslında bizim kim olduğumuzla ilgilenirler. Belgeler tamamsa birkaç saniyede ayrılır yollarımız. Kimbilir, belki onlar da eşiğinde durdukları dünyaya açılan kapının ardındakini özler, hayalini kurarlar.
En azından artık biliyorum ki: Sezer özler, Sezer merak eder, Sezer o kapıdan geçmek ve dünyaya açılmak ister.
Burs başvuru mektubunda İstanbul'a yaptığı ilk yolculuğu şöyle yazmış ve beni duygulandırmıştı Sezer:
"Gümüşhane'den 30 saatlik bir otostop yolculuğuyla vardığım İstanbul'u ilk gördüğüm anı hiç unutmuyorum. Karşımda duran ışıkları, insanları, çarşıları, eli bayraklı rehberleri takip eden turistleri görünce onore olmuştum. Bu şehir benim memleketime aitti!"
Süreci etkilememesi adına, şu ana kadar Seyahat Bursu'na başvuran adaylardan hiç bahsetmemiştim size. Bu tercihi Sezer ile bozmamın sebebi, Hürriyet Seyahat'te çıkan bugünkü röportajı. Seyahat Bursu ile ilgili güncel bilginin de verildiği yazı için lütfen tıklayın.
Sezer 'bahane değil, yol bulan' gençlerden biri. Dünyaya açılan kapıdan daha çok geçeceğine coşkusu ve gözü karalığı nedeniyle ben eminim.
Geri sayım başladı! Başvuruların tamamlanmasına artık sadece 45 gün kaldı!Genç Gezginler Seyahat Bursu'nda Neler Oluyor ??
Bir yandan burs başvuruları devam ederken, diğer yandan bursa destek veren kişi ve kurumlar da artıyor. Son gelişme: Hürriyet de bursa destek verecek kurumlardan olacak. Böylece 4 öğrencinin burstan faydalanması mümkün görünüyor. Bursla ilgili gelişmeleri yakından takip ederek, kurumsal desteğin yolunu açan Hürriyet Seyahat yazarı Sn Serhan Yedig'e ayrıca teşekkür ederim.
Ve burs için tuttuğum hayali kumbaraya biraz Dolar, biraz Euro atacak yeni isimler: Sabri Burçin Dermenci ve Çiğdem Yücel (Vaktiyle diyar diyar gezerek benim de yollara düşmemin baş aktörü olan Barış Nerede de kumbaraya bir şeyler atacağım dedi de henüz tam rakamı söylemedi. Sonra Arzu var. Net olmayan bu destekleri şimdilik parantez içinde yazdım:)
Bursa destek olmanın tabii ki tek yolu 'pamuk elleri cebe atmak' değil. Mesela Sandaletli Seyyah Bora bursun duyuru posterini sitesine ekledi.
En hoşuma giden şeylerden biri ise, bursa başvuran adaylardan bazılarının kendi bloglarında bursu duyurmaları oldu. Bu özgüvendir, bu iyi niyettir, bu paylaşmayı bilmektir. Bunlar da benim muhattap olduğum her insanda aradığım kişilik özelliklerindendir.
Öğrenciyseniz burs için hazırlanan yandaki posterin çıkışını alarak okulunuzun kantinine, takıldığınız kafeye, yurdunuzdaki duyuru panosuna asmanızı rica ediyorum. Sizin pek de ilginizi çekmeyen interrail bursu, arkadaşınızın en büyük hayallerinden biri olabilir.
5 yorum:
Bende bu sabah okudum Sezer'in röportajını. Hatta arkadaşlarımı dürte dürte onlara da okuttum. Hayran kaldım desem az kalır doğrusu. Bir yandan da kendi kendime içerledim. Beni tutan neydi ki? Parayı kazananda benim, yiyende benim, gereken zamanı yaratamayan da, yaratacak olan da benim...Beni tutanda benim yani ya sorunu bulduk daha ne? Geç olsun, güç olmasın diyorum. (:
siminyanın blogtan gördüm süper bir olay bu ya =)hayran kaldım size
Sezer gibi yüzlerce genç var aslında. Ben eminim ki hayallerine kavuşacaklar. Yapılan iş gerçekten çok güzel ve cesaret verici.
Ne yazık ki öğrenci değilim. Ama günün birinde ben de hiç bilmediğim bir yere ayak izimi bırakıyor olacağım. Bıraktığım bütün ayak izlerinin de hikayesini anlatacağım benden sonrakilere (:
tebrik ederim...
Kim bilir benim gibi kaç kişinin hayatını tamamen değiştirdi bu seyahat bursunun kurdurduğu hayaller.. Daha bursun hayalini kurarken düştüm ben yollara :)
ben de facebook profilime yapıştırdım posteri, okul kantininden daha etkili sonuç verecegini düşünerekten. hadi bakalım.
tuba
Yorum Gönder