03 Ağustos, 2011

mavi tur'u neden seviyorum?

Çünkü Mavi Tur'da denize doyuyorum!
Sabahtan geceye her saat içindesin denizin. Sıcak mı bastı? Hoopp suya! Bakması, koklaması, duyması, dokunması ayrı ayrı güzel... Turkuaz renkli sularda yüzmeyi mi seversiniz, yeşilin maviyle buluştuğu minik koylarda mı? Dilediğiniz deniz, burada yoksa bir sonraki koyda illa ki çıkar karşınıza!




Çünkü Mavi Tur'da doğayı hissediyorum!
En son ne zaman ayın ve güneşin doğuşunu ve batışını aynı 24 saatin içinde izlediniz? En son ne zaman samanyolunu gördünüz, büyük ayı-küçük ayı ve kuzey yıldızını buldunuz? En son ne zaman yıldız kaydı ve siz dilek tuttunuz? En son ne zaman karanlık basınca dalga sesleriyle uyuyup, güneşin ilk ışıklarıyla yeni güne uyandınız? En son ne zaman poyraz estiği için denizin soğuduğunu sandınız? En son ne zaman havanın rüzgarlı olduğunun farkına vardınız? En son ne zaman denizden ahtapot çıkarıp yediniz? Sizi bilmem ama ben bunlardan mahrum bir hayat sürüyorum. Mavi yolculuklarda doğanın farkına varıyorum.



Çünkü Mavi Tur'da çok para harcamıyorum!
Yedi gece konaklama + günde 4 öğün yemek + denize kadar uzanan bir hizmet. Son turumda ödediğim para 750,00 TL. Ümit gibi para kullanmadan gezen bir gezgin değilseniz; 1 haftacık çok kıymetli tatilinizi Çeşme, Bodrum vb yerlerde geçirme alışkanlığınız varsa Mavi Yolculuk ekonomik bir tatil seçeneğidir tabii. Yoksa herkesin 'ekonomik' anlayışı başka.



Çünkü Mavi Tur'da rahata ediyorum!
Sizin için konfor nedir bilmiyorum. Benim için konfor; güneşten pişmemek, denize/yemeğe/eğlenceye ulaşmak için 1 km yürümemek, günde 3-5 parti kılık değiştirmemek, mümkünse terlik bile giymemek, bi minderde yuvarlanıp kitap okurken öbür minderde devrilip uyumak demektir:)




Çünkü Mavi Tur'da yeniden çocuk oluyorum!
Bi top bi misketle kendinizi eğlendirdiğiniz, karpuz kabuğundan gemiler yaparak mutluluğu bulduğunuz günleri özlemediniz mi? Tipik tekne oyunlarımız; karaya bağlı halattan tekneye tırmanmaya çalışmaca, su sevüşgenleri kısa filmi çekmece, erkekler arası geleneksel yüzme yarışları, denizde çubuk savaşları filan.


Teknenin kalanı iskambil, tabu vs oynarken, Zunçin'le icat ettiğimiz pek çok oyun da vardır. Mesela gözlerimizi kapattığımızda hayal ettiğimiz ilk imgeden ya da gökteki yıldızlardan fal bakmaya çalışırız. Anlatınca size sıkıcı mı geldi? Önemli olan o an bize güzel gelmesi:)


Çünkü Mavi Tur'da yıldızların altında uyuyorum!
Teknedeki hayata dair en, enn, eennn sevdiğim şey bu olabilir. Bu şey de anlatılmaz, yaşanır.

Çünkü Mavi Tur'da dünyadan kopuyorum!
Dolar/altın/euro alıp başını mı gitti? Bana lazım gelen bi atlet-bi don, onları da sırf ayıp olmasın diye giyerim. Uzaylılar dünyayı istila mı etti? Selamımı söyleyin. Öyleesine bi rahatlık geliyor teknede bana. Hava bedava, bulut bedava, deniz bedava. Kankalarla hoş beş etmek, sevmek sevilmek bedava...

Sonraki yazının konusu: "Mavi Tur'da mutluluğu yakalamak için sağlanması gereken koşullar"

Kore yazılarına ara vermiş bulundum yine ama soğutmayalım konuyu. Bir Kore selamıyla veda edelim:)

(Fotoğraflar: Zunçin ve Damla'dan)

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Yazıyı çok beğendim ve hepsine katılıyorum. Bir tek yer hariç; 750 tl lik ücret .Zira çok benzer bir turu ben de yaptım ve 2 kişi için 3000 TL ye mal oldu bana. Acaba sizin bir sponsorunuz mu vardı?!
Rumuz
El paletli yüzücü :-))

OzlemPansiyon dedi ki...

el paletli yüzücü,

tüm tatilin maliyetini değil, teknenin (konaklama/yemek) maliyetini verdim (acenta numaraları:).

zevceniz ve siz, son dakika biletini aldığınız uçaklara biner, obur tekne ekibiniz yüzünden çılgın (ek gıda/içeecek) alışveriş yaparsanız olacağı budur. cıkcık.

:P

duende dedi ki...

mavi turu kim sevmez?
gelecekte kendi teknemi alıp karada tatil yapmamak prensibi edineceğim.
ps: hayatımda mavi tur yapmadım ama.

Taurus Skywalker dedi ki...

harika yazı olmuş. bayıldım gerçekten...
acenteniz neresiydi acaba ? açıktan belli etmeyeyim diyorsanız mail de yollayabilirsiniz.

OzlemPansiyon dedi ki...

haha. türkiye pansiyonları listesinden sonra bi de acentalar listesine girersem yanlışlıkla, benim turizmi iş edinme günüm gelmiş diyeceğim.

duende, beni de gezdirirsin artık:)

duende dedi ki...

o gün hepimize karada tatil yapmak yasaklanacak.

Adsız dedi ki...

hayatımda mavi tura hiç bu kadar yakın hissetmemiştim kendimi. hep saçma bir tatil geçirme biçimi olarak görürdüm ama yazıyla birlikte aktım gittim sanki oralara, gerçekte de gidesim geldi elbette. Tek sorunum yüzme bilmemek galiba.

edeniz dedi ki...

Ufak tefek turlar dışında geceyi teknede geçirebileceğim kadar büyük bir mavi tura katılamadım :(

Gece güverteye çıkıp zifiri karanlıkta gökyüzünü izlemek istemişimdir hep.. Merak ediyorum acaba sonsuzluğun ortasındaymışsınız gibi bir his uyandırıyormu karadan açıkta iken ?
umarım ilerde okyanusları aşabileceğim bir gemi seyahatine katılabilrim.. :)

Yazınız hayalimi körükledi resmen :)

Adsız dedi ki...

Merhaba süper gözüküyor resimler,tekne ve kaptan kontak bilgilerini nasıl alacağız sizlerden? :) bir yardım edin şu tatil sevenlere!! :)

OzlemPansiyon dedi ki...

t-ozge.com/

Adsız dedi ki...

çooook tesekkürler!!!