21 Aralık, 2009

makü: azmin şairinin ismini verdiği üniversite

Âtiyi karanlık görerek azmi bırakmak / Alçak bir ölüm varsa, emînim, budur ancak. (M.A.Ersoy)

Lise çağlarınızı okulun çalışkan öğrencisi olarak geçirdiyseniz Mehmet Akif Ersoy'un hayatınızda iz bırakmama ihtimali yok gibidir. İstiklal Marşı yetmez, üstüne bir de Çanakkale Şehitlerine şiirini ezberlemek gerekir. Tikkatt: O kişi benim! :)

Milli şairimizin adının konduğu MAKÜ, açık söylüyorum, beni şaşırttı. Devlet üniversiteleri mi ben bıraktığımdan beri değişmişti, yoksa 2006 Mart'ında kurulan bu yeni üniversite mi başka, emin değilim. Özel şirket profesyonelliğini alın, üzerine sahiplenme ekleyin. İdealist, dinamik, vizyonu geniş ve öğrenciye çok yakın duran akademik personeliyle, iddia ediyorum bu üniversite 3-5 yıl içinde Burdur'u başka bir Burdur yapacak!

Bugün dünya devlerinden olan bir firmanın kurumsal iletişim direktörlüğünü yürüten eski bir müşterim bana şöyle demişti; "bir kurum yöneticisini tanımak istiyorsan onu kapıdaki güvenliğe, çay servisi yapan elemana, hizmet aldığı- müşterisi olduğu kişilere sor. Bundan daha iyi ipucu bulamazsın". Rektör Gökay Yıldız'dan, temas ettiğim tüm Burdurlular ve MAKÜ'lüler sevgi ve saygıyla bahsettiler. Çalışkanlığını, zarif, sanatçı ve demokrat kişiliğini anlattılar. Sanıyorum güzelliklerin yeşermesinde onun etkisi büyük.

Sunum saati yaklaştığında, vaktiyle blog için hazırladığım ve kimse izlemiyor galiba diye sinir yaptığım klipleri, salon dolana kadar arka arkaya döndürdüm! Yani en azından artık biliyorum ki, cebren ve hile ile birileri kliplerimi izledi:)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Özlem hanım, klipleriniz güzeldi.. Yine bekleriz:)

OzlemPansiyon dedi ki...

mayis'ta festivaliniz varmis, bakalim, belki gelebilirim.