07 Ocak, 2010

genç gezginler seyahat bursu 2010 değerlendirme süreci

Daha önce söylemiş miydim, seyahat bursunun geleneksel olmasını istiyorum. Yani yaşı tutmayan, burs duyurusunu geç gördüğü için başvuru yapamamış ya da bu sene burstan yararlanamayacak olan arkadaşlar üzülmesinler n'olur. Gelecek başka şanslar doğurur.
Öngörmediğim şekilde bursa destek veren, hayalimi paylaşan kişiler oldu. Bunlardan sonuncusu da Murat Ağdemir. Murat'ı birkaç yıl önce blog vesilesiyle tanıdım. E-mail yazışmalarımızdan inanılmaz cevval, azimli, tam olarak yollara tutkun bir genç olduğunu biliyordum. Görüşmediğimiz zaman içinde pek çok ülkeyi gezmiş. Şimdi hem okuyor, hem de 2 işte birden çalışıyormuş. Murat dün mesaj atmış, seyahat bursuna 100 Euro ile o da destek vermek istiyor! Bu şimdi göz yaşartacak kadar güzel bir paylaşım değil de nedir? Benim hala bu ülkeden umudum var. Kim ne derse desin!
Burs değerlendirme süreci nasıl olacak?

"Gelecek başvurulardan yapacağım bir ön eleme ile, coşkusuna ikna olduğum 5 adayın yazılarını 15 Şubat'ta blogda paylaşacağım. Interrail'a çıkacak kişiye Pansiyon okurları anketle karar verecek. Mart ortasında da bursiyer belli olacak" yazmıştım ilk duyuru yazımda.
Şartlar biraz değişti biliyorsunuz; sayı daha da artmazsa şimdilik 4 genç gezgin burstan faydalanacak. Bu da ön eleme sonucu 25 adayı oylamaya sunacağım anlamına geliyor (Ne yalan söyleyeyim, 5'i buluruz diye umuyorum).
Değerlendirme süreci, seyahat bursu adayları için beklemek, benim için çok çalışmak demek. Her biri birbirinden heyecanlı, birbirinden hevesli ve yetenekli, pırıl pırıl 300 genç arasından (evet öğrenmiş oldunuz, 300 civarında başvuru oldu) ön eleme yapacağım. Kimisinin 1 sayfalık başvuru yazısından, kimisinin onlarca yazıdan oluşan blogundan izini süreceğim. Sırf hak ettikleri ilgi, değer ve adil yaklaşımı görebilsinler diye. Benim için zor süreç asıl şimdi başlıyor. Kimi seçersem seçeyim yeterince mutlu olmayacağım, 'kusura bakma' demek zorunda kalacağım çoğunluğa üzüleceğim. Umarım sevinenler tutkularının hakkını verir, üzülenler ise pes etmez başka kanallardan zorlarlar hayallerini.
Ön eleme süreci 15 Şubat'ta tamamlandıktan sonra, finalist olarak seçtiğim 25 adayın başvuru mektuplarını Pansiyon'da yayınlamaya başlayacağım ama puanlama işini sağduyusuna güvendiğim (tahminen 20-25 kişilik) bir jüriye bırakacağım. Okurların yayınlanan aday başvuru yazılarına yapacağı yorumlar jüri üyelerinin bakış açılarını değiştirebilir ve kararlarını etkileyebilir belki ama puanlamada bir kriter olmayacak. Bursu almaya hak kazanan genç gezginleri ise 21 Mart'ta blogdan duyuracağım. Sürpriz gelişmeler olmazsa şimdilik planlar böyle.
Tüm adaylara başvurularına cevaben yazdığım notu burada tekrar edeyim: ''Şansınız bol, yolunuz hep açık olsun!".

10 yorum:

Kadir dedi ki...

Heyecanlı süreç asıl şimdi başlıyor.

Herkese başarılar...

Sonuç ne olursa olsun, gözünüz hep yollarda olsun ;)

handes dedi ki...

merhaba, ben ve arkadaşım burs için başvurumuzu gönderdik ama butun basvut-rulara cevap olarak yazdıgınızı söylediğiniz mesaj bize gelmedi. acaba başvurumuzun size ulaşmamış olma ihtimali var mı? eğer boyle bır durum varsa basvurumuzu yeniden gondermemız mumkun mu acaba? soruma yakın zamanda cevap yazabılırsenız cok mutlu olurum...

OzlemPansiyon dedi ki...

seyahatte olduğum zamanlarda, yanıt yazmayı atladığım mesajlar oldu. haftasonu tüm mesajların üzerinden geçeceğim ve eksik yanıt kaldıysa yazacağım. ptesi gününe kadar size mesajım gelmezse, düşün peşime.

Adsız dedi ki...

Son mailimide okuyarak yanıtlarsanız sevinirim :) .
Atalay Demiral

Cahey dedi ki...

gezgin bursundan haberim son gün hatta son saatlerde oldu; zamanla yarışıp yazıyı yazarken aldığım keyif, mutluluk yetti inanın; pazartesi günü başlayacak olan acılarla dolu final dönemi öncesinde özellikle :)
bu bursa destek veren herkese saygılar, sevgiler :)

handes dedi ki...

Çok teşekkür ederim hem gösterdiğiniz duyarlılık için hem de böyle bir burs vermeyi akıl ettiğiniz için:)umarım şu değerlendirme süreci hepimiz için ıyı olur, bursu alamasam da mutlu hissedeceğim kendimi galiba bu tarz bir paylasımdan ötürü...pazartesiye kadar mesajınız bana ulasmazsa dediğiniz gibi düsecegım pesınıze emin olabilirsiniz, kolay gelsin...

Okan C. dedi ki...

özicim...
Bundan sonrası için asıl sana sabır diliyorum. Asıl sancılı ve stresli dönemin bundan sonra başlıyacak. Bu arada herşey bir yana unutulmaması gerekenen en önemli şey; bu etkinliğin en güzel yanı Özlem'i tanımak olacak. Şimdiden kazanacak olan arkadaşlara bol şans diliyorum.

Sabri-sama dedi ki...

herkese başarılar diliyorum ben de. ayrıca sayın pansiyon'a ve jüri ekibine de bol bol sabır diliyorum. gerçekten zorlu bir süreç olacak sizin için :)

Cahey dedi ki...

günler pazartesiyi geçti ama o şirin mesaj bana da gelmedi, acaba peşinize düşmeli miyim?

. dedi ki...

yazıyı geç gördüm burs kaçtı ama olsun bu yaz bizde kız arkadaşımla altını üstüne getirmeye kara verdik türkiyenin :)