14 Temmuz, 2006

gay village, toronto

Toronto oldukca ciddi bir gay popülasyona sahip (yaklasik 400 bin kisiymis). Şehir merkezinde bulunan gay village’a gittim bugun. Gay mahallesinin meydanında Alexander Wood isimli bir şahsın heykeli bulunuyor. Bu heykelin altında da yanda fotoğrafını gördüğünüz kabartma var. Adamın ve kabartmanın hikayesi pek bi enteresan; paylaşmamak olmaz!

Alexander şehrin kuruluş yıllarında mühim bir adammış. O yillarda bir kadına tecavüz edilmiş. Kadın ifadesinde, tecavüzcünün yazmanın uygun olmadığı bir yerini çırmaladığını söylediği için bizim amca şehri ileri geleni olması sıfatıyla herhalde, kontrol operasyonuna dahil olmuş. Zanlıların ilgili bölgesini tek tek kontrol ederken de gay olduğunu anlamış ve şehrin gay liderlerinden olmuş. İşte bu kabartma o davanın hatırası.

Yıllar içinde şehirdeki gayler arasında bir inanç gelişmiş. Kabartmadaki popoya dokunanın, o gece şansı bollaşıyormuş ve eve yanlız dönmüyormuş:)

Heykelin yanındaki alana beach deniyor. Millet kaldırımın yanına oturmuş piyasa yapıyor plajda gibi. Alemler vallahi...

İşte bu meydanda tontiş bir gay amca ile tanıştım. Marty amca 19 yaşındaki hotdog’cu çocuğa aşık. Çocuk harbi güzel, amca haklı. Ortaya çıktı ki bu amca ünlü biriymiş. Marty and Avrum isimli bir yemek programı var TV’de (soldaki, ama simdi daha yasli). Dedim amca beni de çıkar programa. Bir kebap yapayım da Kanada yemek neymiş öğrensin!

Hiç yorum yok: