14 Eylül, 2011

kore seyahati (3): 2 pm, hands up konseri

Kore pop müziği (k-pop) ile alakam, OST'ler düzeyindeydi. Minimum 5 kişiden oluşan kız veya erkek müzik gruplarının varlığını duymuştum da, hiç izlememiştim. Yine de Uzak Doğu'ya özgü ilginç fan davranışlarını gözlemlemek amacıyla bir idol grubu konserine gitmek seyahat planımın olmazsa olmazlarındandı. İçime bi his doğmuştu, ilginç bir deneyimin kokusunu almıştım. "Bir k-pop konserine gidile ve fanlarla birlikte parıldak şeyler sallanaaa" kararını ondan almıştım. Burnumu seveyim, yanılmamışım:)

Yonç, seyahat öncesi büyük uğraş vererek, daha önce adını bile duymadığımız 2 PM'in Hands Up Asia Tour'unun Seul'deki başlangıç konserine bilet almayı başardı (büyük uğraştan kasıt; İstanbul'da yaşayan bir Koreli ile tanışmak, o kişinin evine gidip onu 5 saat internete kitlemek, kredi kartı ile bilet satın almak mümkün olmadığı için o Koreli'nin Seul'de yaşayan annesinin konser biletlerini elden almasını sağlamak gibi pek komplike işler).

2 PM'i bilmemek ayıp diil, öğrenmemek ayıp:) O ne gruptu, o ne konserdi öyle !!

Konserin yapılacağı kapalı stadyumun girişinde; bir yana gruba başarılar dileyen çelenkler, diğer yana grup adına hayranların yaptığı bağış paketleri dizilmişti.



Çelenk yollayanlar arasında KBS gibi TV kanalları ve fan siteleri vardı. Üzerlerinde "Bana Junho'yu verin" tadında notlar barındıran hayran bağış paketleri bize pek bi değişik geldi:) "Junho için benden 300 kg un", "Junsu için benden 500 kg kuru fasulye" filan. Un ve kuru fasulyeyi atıyorum tabii. Koreceyi o kadar sökemediğim için paketlerin içinde ne olduğunu hayal etmekle yetindim.

Çelenklerin önünde baktım insanlar düğünde damat annesiymiş gibi davranan bi kadınla fotoğraf çektiriyor, ben de sokuldum yanlarına. O dedi "Omma", ben dedim "Toki", anlaştık valla:) 2 PM grubundaki gençlerden birinin annesiymiş. Konser için Türkiye'den gelen büyük fanlar olduğumuzu sandı galiba. Çok şeker kadındı ama yine de oğlu adına garipsedim manzarayı. Muhtemelen zapt edemedi çocuk anasını:)

Tam da gözümde canlandırdığım gibi; fanlar üstlerine takımları çekmiş, ateşli bir ruhla salonu doldurmuşlardı. Konserin başlamasıyla yer yerinden oynadı!

Şu yaşıma kadar dünyaca ünlü pek çok grubun konsere gittim, ben böyle şey görmedim sayın seyirciler! İdol grup neymiş, Koreli kızlar niye Oppaa, Oppaaa diye bağırıp saç baş yolarmış ben o gece anladım. Ne şovlar döndü sahnede, ne şovlar. Ses-ışık gösterileri desen, fesimizi uçurdu resmen!

Bizim bilet şansımıza sahne önüymüş. Bu sayede grup üyelerinin her birini yakından gördük. Önümüzde kıyafet mi değiştirmediler, üzerimizden salıncakla mı uçmadılar, dev su tabancaları ile seyirciye su mu sıkmadılar.. Heyhat! Analar ne şarkıcılar doğurmuş da, biz ömrümüzü Erol Evgin'den Tarkan'a uzanan bir yolda geçirip gitmişiz:pP


12 yorum:

La Fea dedi ki...

Ahhh ama sen ciddi efor harcamışsın da ne kadar şanslısın aynı zamanda. O biletleri almak için canını verecek kızlar vardı gerek Kore'de gerek Asya'da :)Devam, devam, devamm :))

A-H dedi ki...

aaa supermis bu konser olayi, gormek lazim hakikaten, cok iyi bulmussunuz :)))

Adsız dedi ki...

hahahaha, Bir kaç aydır deli gibi gitmek istiyorum Kore'ye. Neden mi? Cevap Kore Dizileri :)Secret Garden la başlayan 2 haftada bir bitirilen Kore Dizileri sayesinde neredeyse Koreceyi bile sökeceğim.
Güzel gezi olmuş, okurken çok eğleniyorum.
Teşekkürler!

Gökhan dedi ki...

Özlem çok komiksin, özledim seni.

OzlemPansiyon dedi ki...

kore yollarına biz de böyle düştük gezipusulam:) yakında senin anılarını okuruz diyorum ben.

gökhancım, özlediysen 300 metre yol yap bi zahmet:)

tarih84 dedi ki...

birçok gruba bakıyorum ses yok, parça sözler o kadar önemsenecek gibi değil ama showlarla izleyiciyi topluyorlar demekki koreliler eğlenmeyi sevyor doğrusu.

Ruty dedi ki...

Daha demin Koreli kuru temizleyicimle K-pop'un yukselen popularitesinden konusuyorduk. cok komik. sonra geldim bu blogu okudum. Way to go kizlar!

bireflatunölüm dedi ki...

yaaa ama ben hastasıyım o grubn, ne güzelde show yapıyorlar dimi, bende ancak youtube dan izliorum :)bir gün banada kısmet olur inş :)

Elif dedi ki...

süperrr. özlem sayende ben de gitmiş ve eğlenmiş kadar oldum. kalemine saglik :)

Demet Gil dedi ki...

oradaki paketlerin içinde muhtemelen pirinç var :) korede pirinç varlık demek ve maaşını alan kişi en ilk aylık pirincini alıyor garanti olsun diye :) çil çil altın yerine çil çil pirinç :)

mydestiny dedi ki...

Valla kıskandım! Kalk Kore'ye git karış karış gez Seul sokaklarını bir de konsere git hem de en önde izle konseri!

Adsız dedi ki...

özlem abla o kadar şanslısınki şu an senin yerinde olmak isteyen binlerce kişi var seni çok kıskandım am iyi anlamda inş bende bi gün koreye giderim ve hayallerimi gerçekleştiririm