08 Mart, 2006

ne olursan ol, yine gel


"Gel... gel... ne olursan ol, yine gel.
Ister kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol, yine gel.
Bizim dergahimiz, umitsizlik dergahi degildir.
Yuz kere tovbeni bozmus olsan da, yine gel..."
(Mevlana)


Ozlem Pansiyon* hemen hemen boyle bir yerdir:)

Evsizlere ev, yalnizlara dost kapisi, gurbettekilere vatan, yeni asiklara mekan, mahalleliye sokak aydinlatmasi....

Ne olursan ol, yine gel.
Ozlem Pansiyon'da, sana da, layığına göre bir yer bulunur.
* Arkadaslarinin Ozlem'in evine taktiklari isimdir. Grubun merkez ussu olan ev, sahibinin sinirlari asma ve daha cok dosta ulasma istegi ile, sanal alemde de kendine bir sube acmistir.

3 yorum:

Yesim Arpat dedi ki...

Gittim, bizzat kaldim. Temizlik durumlari Ozlem'in yardimcisi Oya'nin ziyaret gununden ne kadar uzak oldugunuza gore degisiyor. Cogu zaman ampuller patlak, sifon da bozuk. Bazen tasiyor da. Ortam kislari cok sicak. 35 derece kadar. Bir de cok aydinlik. Gece uyurken dahi butun isiklar yanar. Internet baglantisi da henuz yok. Ve fakat lokasyonu super. Adiminizi atar atmaz aksiyonun orta yerindesiniz. Buna ragmen yemekleri genelde telefonla siparis etmeniz gerekiyor. Evin trafigi cok yogun ve degisken. Degismeyen tek sey kirik koltuguna kirik gozlukleriyle kurulmus kirmizi polar pijamali konuskan ev sahibi. Siddetle tavsiye ederim.

Onur dedi ki...

Henuz bir kez misafir edildim yalniz deneyimim pek bir farkli - muhtemelen ilk oldugundan diyorum. Gorecegiz. Ev (ABD'de bekar yasayan Onur standartlarina gore) gayet temiz ve duzenliydi. Leziz mi leziz ev yapimi yemek ve de bilimum pasta, kek ile agirlandim. Ev sahibi seker mi seker, sohbetin tadina doyum yok - zaten o da hic eksik etmiyor kendisini, sabaha kadar oturuyor. Uykunuz kacarsa, ne bileyim akliniza gecenin yarisi birsey gelirse kalkip (muhtemelen salonda oturmaya devam eden) Ozlem'le sohbet edebilirmissiniz gibi bir izlenim var ortalikta.
Pijamalara bizzat sahit oldum - o goruntuyu sohbetin tadina ekliyorum. Sabah ayaga kalkabilme seansi uzun, o yuzden beklemeyin kendi isinizi kendiniz gorun derim. Hatta gidin bir durtun evsahibini, sevaba girersiniz. Bilmem ki tekme de yiyebilirsiniz. Sallama Onur, tanimiyorsun o kadar...

Tabii ki tavsiye ederim. Yalniz kendinize saklamak istediginiz seyler varsa onceden dusunun, belirleyin, pratik yapin. Evsahibinde garip bir guc var; pijamalarini cekip karsisina oturtuyor sizi sonra oturanin dili cozuluyor. Tehlikeli. Heyecanli. Gizemli. Ayagim alissin daha yazarim.

Adsız dedi ki...

Avrupa yakasina gecebildigim cumartesi aksamlari takildigim ortamdir. Teklif vardir, israr yoktur. Kendin pisir, kendin ye, hatta kendin siparis et, kendin ode prensibine gore isler. Mutfak kapisinin hemen yanindaki buzdolabinda birtakim diyet urunler bulunur. Sizi acmazsa, buzdolabinin kapiya bakmayan yuzunde bilimum pideci, kebabci vs telefonu mevcuttur. Ev adresini tarife gerek yoktur. Ozlem pansiyon zaten surekli musteridir.

Bir french bed oda, bir tek kisilik oda ve son donemde birinin yan kismi kirik olan iki adet kanepeden olusan salon salomanje (ne demekse?) secenekleri sunar. French bed, pansiyonun doluluk oranina gore baska biriyle paylasilabilir. Haremlik selamlik uygulamasi yoktur, pansiyon tumuyle unisextir. Banyo ve mutfak ortak kullanima aciktir.

Eglence alemlerine ulasim oldukca rahattir. Taksime metro mevcuttur. Usaklara (tarabya) ulasim taksi, yumusaklara (etiler) ulasim yuruyerek saglanir. Eglence icin disari cikilirsa mutlaka eller havaya muhabbeti yapilir, muhabbet pansiyonda devam eder, sabahin besinde pansiyondan tekrar sokaga tasar.

Kablolu yayin mevcuttur, ancak internet 146 ile saglanmaktadir. TVde genelde CNBC-E tarzi amerikan dizileri izlenir, DVD romantik-komedi turunde filmlere tekellenmistir.

Ziyaretciler genelde dunyanin cesitli ulkelerine dagilmis BU mezunlaridir. Bugune kadar Amerikanya, Kanada, Almanya, Fransa, Japonya, Hollanda, Bosna ve Rusya gibi ulkelerde yasayan veya yasamis olan ziyaretciler agirlanmistir (veya kendilerini agirlamislardir). Ancak Ozlem Pansiyon, sloganinda da belirtildigi uzere daha pek cok ulke insanini agirlayabilecek kapasiteye ve motivasyona sahiptir.

Siddetle tavsiye olunur, henuz ugramamis eski dostlar esefle hayiflanir!