27 Mayıs, 2006

fallandım bugün

Lisede gençlik kampına gitmiştim her yaz. Bir sene ailece tatildeyiz, beni kampa 2 gün kadar geç bıraktılar. Gittim ki kampa, herkes kankasını bulmuş, gruplar oluşturulmuş, millet bir neşe, bin eğlence. Kimse yüzüme bakmıyor. Bir kenarda gariban gariban takılıyorum. Yalnızlık insanı yaratıcı yapıyor. O kampta öğrendim bunu.

Her nereden aklıma geldiyse çok iyi el falı baktığımı uydurdum; kızlar kapımda sıraya girdiler. Acıdan artık nasıl şair kestiysem, ben söylüyorum, onlar alkışlıyor. Öyleki 2. günün sonunda kamp müdüresi, ahçışı ve hatta kampın dışındaki bakkal bile beni bir kenarda kıstırmayı ve fal baktırmayı başardı. Sıkışırsam iyi atarım. Beni kimse tutamaz. O kampı da en popüler kız olarak tamamladım çok şükür. Şanıma gölge düşmedi!

Yalancı bir falcı olduğum için fallara da falcılara da itimat etmem. Arada denk gelirse de kasmam, baktırırım. Ama bugün o kadar tuhaf bir deneyim yaşadım ki, sarsıldım.

Detay verecek değilim. Tek söyleyebileceğim kadın hayatımı katladı, kıvırdı, koydu masaya. O konuştukça masada duran sağ elim havadaki tuhaf elektrikten uyuştu, uyuştu.

Biraz haklıysa kadın, hayatımın devrimini yapmışım. Kendimi aşacakmışım!:)

5 yorum:

Yesim Arpat dedi ki...

Beni de gotursene o falciya gitmeden. Merak ettim simdi. Bakiym, benim hareket iyi miymis? Konfirmasyona ihtiyaci var bunyenin.

OzlemPansiyon dedi ki...

Valla bana verdigi konfirmasyon cok iyi geldi. Allah razi olsun diyorum:)

Kadinin ofisi taksim'de. Odasinda camdan bir masa, deri koltuklar filan. Ellerde ve yuzde gecici dovmeler. Ortamda bi tutsu yanmakta.

10 dakikasi 10,00 YTL. Dokuzuncu dakika asistani geliyor. "Devam etmek ister misiniz" diye soruyor. Pek bi enteresandi.

Acaba diyorum ben de yollarda ac kalirsam fal filan mi baksam? Kadinin numaralari da ogrendim, az biraz. Soyle rontgen ceker gibi bakicaksin once, deli deli. "Hmmm, R harfi kimde var?" He he.

Adsız dedi ki...

Her gün bir yerden göçmek ne iyi.
Her gün bir yere konmak ne güzel.
Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş.
Dünle beraber gitti, cancağızım,
ne kadar söz varsa düne ait.
Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.


Bu Mevlanadan

Adsız dedi ki...

Ya Ozlem, sen de bir email dolandir da, yolculuk planlarin nedir bir anlat ese dosta. Merak ediyorum! Bana da Istanbul'unu gezdirirsin elbet. Ikimiz de dondugumuzde:) Aysudak

Adsız dedi ki...

Feci halde kim bu kadin diye sormak istiyorum, ayip olur diye soramiyorum. Oyle ne guzel bir blogken bu, uzerine yorum yazacak bir yigin sey varken, Turk kadinligindan kurtulamamis bunyem "nerede bu kadin allahsen" diye sormaktan kendini alamiyor. Benimkisi konfirmasyon degil, acil bilgi ihtiyaci...

Sevgiler
ShekerPembe