02 Ekim, 2006

gece ziyaretcileri

Nereye donersen don, kicin acikta kalir.

Iki gun once, Angel Falls turunun son gecesinde hamagimda uyurken gozume dayanan el feneri ile uyandirilmistim. Ziyaretcim Pemon yerlilerinde biri. Sigara soruyor, yok diyorum, gitmiyor. Icgudusel bir sekilde adami ittiriyorum, o zaman uzaklasiyor. Sabah ayip ettigimi, belki bu durumun onlarin kulturlerinde abuk bir sey olmadigini dusunuyorum, ama istem disiydi ittirme.

Bu gece de odamda bir ziyaretci bulunca tepem atti ama.

Saat 02:20. Neden bilmiyorum, uyaniyorum. Belki bir el dokundu. Belki sadece acik olan isigim ansizin sondugu icindir. Belki de bir Indian dostumun beni korumasi icin hediye ettigi boynumdaki kolye ses vermistir bana: “Uyan kizim, tehlike kapida”.

Soyle bir sahne hayal edin: Gece 12 sulari odama cekilmisim, kapimi kilitlemisim. Her zamanki gibi isik acik uyumaktayim. Sonra gecenin sessizliginde, nasili nedeni mechul, karanliga uyaniyorum. Yanliz degilim. Odada bir karalti.

Kabusta miyim? Uyanmadim mi hala?

Odama sizmayi basaran adami taniyorum. Iki gundur lafliyoruz, hayat hikayesini ogrendim, dostum saniyordum. Felix. Tur rehberi. Burada yasiyor, calisiyor. Bana Ispanyolca siirler duzuyor gecenin koru, izinsiz girdigi odamda. Yalvarmanin dili yokmus, anliyorum ne diyor.

Travma yasayacak ya da yolumdan donecek degilim (Sinirlerim tabii ki oynadi yerinden ve sehiri terkettim, o ayri).

Tek uzuldugum ‘bir tarafi saglama alma’ listeme yeni bir maddenin daha eklenmis olmasi: Kilitli kapilara bile guvenme ve bavulunu kapinin arkasina dayamayi ihmal etme.

Yuz yasina geldim, sinekler hala pesimde.

3 yorum:

New York Muhtari dedi ki...

ayyy ozlem yazilarin korku filmine donuyor. Dikkat et diyoruz ama sanirim kapinin arkasina valiz, sandalye ya da oda da ne varsa koy bari, yoksa kurtulus yok bu adamlardan baksana. Ya da tez elden bir sevgili bul kendine, eli yuzu duzgun, su latinlerin gece vakti odana girmesini engelleyecek. (demesi kolay biliyorum ama baska da aklima bir sey gelmiyor ki..)

Adsız dedi ki...

güsellllllll

Bana Sıkça Yaz dedi ki...

Bunu okuyunca bir arkadaşımın başından geçenleri paylaşmak istedim.

Arkadaşım Serhat geçtiğimiz sene Güney Amerika turuna çıkacak. İstanbul'a gelip bizde kalıyor. Bizim evde iki kedi, bizimkinin üzerinde gezip duruyorlar bir iki gece. Sonra arjantine gidiyor Serhatçık, gece kaldığı hostelde üzerinde birşeyler hissediyor ve uyku sersemliği ile bizim kediler olduğunu düşünüyor nedense (!) Sonra birden "hostelde kedi ne arar" diyerek yataktan fırlıyor ki, elemanın biri üzerini yokluyormuş, para vs. için. Ufak çaplı bir çıngarın sonunda hırsız olay mahallini terk ediyor tabi.

Sadece kadınlar için değil, erkekler için bile temkinli olmakta fayda var.

Sevgiler