28 Eylül, 2009

tayland'da son saatler

Su an, son 3 gunu yalniz takildigim ve kelimenin tam anlamiyla uzerimdeki donla kala kaldigim Chiang Mai sehrindeyim. Birkac saat sonra beni Bangkok'a tasiyacak ucaga binecegim. Oradan da direkt Istanbul.

11 gun suren Tayland seyahatimde rota suydu:

- Bangkok'tan Air Asia ile Phuket'e uctuk ve orada 4 gun kaldik. Bir gun Phuket plajlari ve Phuket town, 2. gun James Bond adasi, 3. gun ise The Beach filminin cekildigi Phi Phi adalarini dolastik. Dorduncu ve son gecemizde Phi Phi Don adasinda konakladik.

- Phuket'ten Bangkok'a donduk ve ilk 2 gun Bangkok sehir merkezini gezdik. Son gunumuzde ise kurtlu insanlar olarak Bangkok'a 1-2 saat uzakliktaki sehirleri tuttugumuz taksi ile dolastik. Ulkenin en buyuk yuzen pazarini, filmi yuzunden bildigimiz Kwai koprusunu, Siyam kralligina yuzyillarca baskentlik yapmis Ayutthaya'daki Budist tapinaklarini gorduk.
Zurnanin zort dedigi yer iste burasi:) Taksi soforumuzun zaman konusundaki ongorusuzlugunu kavradigimizda artik cok gecti. Benim Chiang Mai'ye ucusum, Yonca'nin da benden 2 saat sonra Turkiye'ye donus ucagi vardi o aksam. Bangkok trafiginde ucagimizi yakalama ve bavullarimiza ulasma cabasiyla gecen son 3 saati; yani Ingilizce konusamayan taksiciyle yasadigimiz drami, otelin bagaj odasina biraktigimiz esyalarimizin havaalanina gonderilmesi icin attigimiz taklalari belki daha sonra detayli anlatirim. Bu kriz bize Taylar hakkinda cok sey anlatti. Onlar da Turkler hakkinda biraz fikir sahibi olmustur sanirim:)

- Gunun sonunda ben son dakika yetistigim ucakla Chiang Mai'ye geldim, Yonca da son dakika yetisen bavullarimiz ile Istanbul'a dondu. Chiang Mai seyahatimin oldukca 'hafif' gectigini soyleyebilirim. Chiang Mai'de hayat sakin. Bir bucuk milyon insan daglarin eteklerindeki ovaya yayilmis da yayilmis. Sanki burasi Tayland'in 2. buyuk sehri degil de, oldukca genis bir alana yayilmis bir kasaba. Bu sakinlik bana iyi geldi acikcasi. Belgesellerden hatirladigim uzun boyunlu ve buyuk kulakli Karen yerlilerini gormek icin daglara ciktim. Bir filin sirtinda, sonra bir bambu salin uzerinde dogayla selamlastim.

Tayland farkli amaclarla Turkiye'den cok turist alan bir ulke. Ayrica anlatacak o kadar cok malzeme var ki bu ulkeye dair, benden okumaya alisik olmadiginiz kadar bilgilendiri bir dizi yaziya hazir olun! Bu gece donmeyi basarabilirsem elbet.

1 yorum:

e. t. dedi ki...

Selam Özlem,
Taylada dair yazının devamını 4 gözle bekliyorum.
ekran başında, heyacanının azıcıcığınıda ben yaşıyorum :)
Gezmeyi çook seviyorum, ama 16 aylık bir anne olarak senin ki kadar heyacanlı olanları bana şu durumda biraz fazla :)
Ama deneyimlerinden faydalanmak süper. Tayland da bunlardan biri...
beklemedeyim.