24 Şubat, 2010

lübnan vizesi kalktı! siz hala burada mısınız?

Aşağıdaki klibi izleyenlerin ilk reaksiyonu şu olacak; "bu mudur yani Lübnan?"

Lübnan bu değildir, Lübnan görerek anlaşılacak bir ülke değildir. Duyarak, koklayarak, dokunarak sevilir Lübnan. Severken anlamını bulur...

Şairin dediği gibi: 'İstanbul'u sevmezse gönül, aşkı ne anlar?' Bu açıdan İstanbul'un tahtına aday bir şehir varsa yeryüzünde, o şehir ancak Beyrut olabilir.

Klipteki parça Raghep Alama'dan Nassini el Donia. "Unuttur bana dünyayı". Bana vaktiyle bir an için dünyayı unutturdu bu şarkı.

15 yorum:

globetrotter dedi ki...

Lübnan'ın tadı bir tarafa, yaşlanmışız diyorum. 5 yıl önce ne çıtır resimler bunlar.
Uffff :(

ebru dedi ki...

sende bi ortadoğuyu sevdirme eğilimi görüyorum :PP tam da avrupadan bana gına geldiği bir dönemde rastlamam sanırım bir işaret. :)))
bir de insanın hadi kalk gidelim diyebileceği bi arkadaşının olması ne güzel. benim hiç yok :((

OzlemPansiyon dedi ki...

benim arkadaşım olabilirsin, o zaman birbirimize 'hadi kalk gidelim' deriz:)

kamøløsø dedi ki...

martın sonunda tam 9 günlük bir tatilim var.

birazcık para biriktirip, ki en fazla 300 tl olacak bu rakam, suriye üzerinden lübnan ve ürdün ya da irana gideceğim. :)

Sizce Mayıs başında hangi rotayı seçmek soğuk havalardan kaçınmak için daha iyi olur?

ebru dedi ki...

yuuupppiii :)))

hirondelle dedi ki...

niye gürcistan değil?

OzlemPansiyon dedi ki...

umit,
mayis basi hem iran icin hem de suriye-lubnan-urdun icin harika zaman. her 2 rotayi da siddetle öneririm, ki sen nasilsa bir ara bu ulkelerin hepsine gideceksin, hangisinin once oldugu cok onemli degil:)

suriye-lubnan-urdun hatti yasanacaklarin cesitliligi acisindan daha zengin. ama deniz sezonu henuz acilmamis olacak. lut golu'ne girsen, akabe'de mercanlari gorsen daha memnun kalabilirdin bu hattan. belki urdun'u daha sonraya birakmayi, sadece suriye ve lubnan yapmayi dusunebilirsin.

hiro,
gurcistan degil, cunku ben daha gurcistan'a gitmedim:)

daha onemli sebep, 23 nisan'da hava lubnan'da cok daha guzel olur ve senin guzel havaya ihtiyacin var su sira. ama yalniz olma, yanina birini bul. oyle cok daha fazla cikar lubnan'in tadi.

kamøløsø dedi ki...

Çok teşekkürler tavsiyeler için.

Vakıf üniversitesinde okuduğumdan haliyle çok zor bütçe dengi arkadaş bulmam. En son yine beraber plan yaptığım arkadaşım ben içimden 300 tl 9 gün için yeter diye düşünürken, bana ailesinden alacağı 2000 tl nin gezi için yeterli olup olmadığını sorunca bıraktım okulda gezi planlarımı başkalarına açıklamayı.

Çok eksikliğini çekiyorum bunun aslında. Arkadaşlarım daha çok 4 yıldızdan başlayan oteller ve paket turlar ile ilgililer.
Yazın yaptığım bisiklet turuna da birlikte gidecek kimseyi bulamadığımdan yalnız gitmiştim.

Bir de aslında Tayland a yalnız gittim, ama neredeyse tek bir günü bile yanlız geçir(e)medim! Bazen sıkılıp yanlız kalabilmek için fazladan çaba bile harcadığım oldu.

Seyahat bursu adaylarının yayınladığınız yazıları sayesinde hiç tanımadığım kadar genç gezgin tanımış oldum. Bence seyahat bursunun en iyi yanlarından birisi de bu oldu. Benzer hayalleri taşıyan bir sürü insanı bir araya getirmek... Belki de ilk olarak buradan tanıdığım gezginlerden birisi ile otostopla avrupa turu, ya da bisikletle istanbul-hong kong gibi çok büyük bir seyahat yapacağım, kimbilir. Bence kesinlikle adaylar ile toplu bir buluşma ayarlanmalı, tanışmak için bir fırsat doğmalı. :)

Ben şahsen kendi adıma seyahat bursundan uzun bir süredir ümidi kessem de, sırf bu yüzden belki daha da büyük bir heyecanla başvuru yazılarını okuyorum.

OzlemPansiyon dedi ki...

ahaha, tesadüfün böylesi! sen ümidi kestiğinden bahsederken ben de sizin başvuru yazınızı bloga eklemeye çalışıyormuşum:)

bursa başvuran adayları bir araya getirmek çok iyi bir düşünce. hatta hemen aklıma yeni bir fikir geldi. acaba giriş ücreti olan bir parti mi düzenlesek? 100 kişi gelse 15 TL'den, gecenin sonunda çekilişle 6. bursiyeri hepbirlikte belirleriz:) istanbul dışından gelenleri de pansiyon'da ağarlarız.

kamøløsø dedi ki...

Google reader ı uyumadan önce son bir kez daha kontrol edeyim derken finalistlerin arasında olduğumuzu görmek ne harika! uyuyamayacağım artık :))

Parti fikri harika bir fikir!. Parti ücretlerinden toplanacak paralar burs bütçesine süper bir katkı olur. Ah bi de o gecenin sonunda bursu kazanacak gencin dünyalara bedel sevinci... Gelenlerin bir kısmı pansiyona sığmazsa bizde ya da mustafalarda da kalabilirler rahatlıkla. Hadi hemen yapalım şu organizasyonu! :)

hirondelle dedi ki...

ahhaaaa şimdi anlaşıldı gürcistan'a taş koyma nedenin :)

Adsız dedi ki...

yahu bu ne pesimistlik ümitciğim!
sen de tutunamayanlardan mısın diyeceğim fakat değilsin. bsiklet var - otostop var - tayland var , sen kısa bir müddet rıza ay'ı düşün!
bir hanım arkadaşımız var, yüzotuz kusur ''budur'' aldı, beşe on anca yorumu var, hiç sesi çıkıyor mu!

ayrıcana, sizin gezme isteğiniz başvuru yazınızla biraz asimetrik ve orantısız kalmıyor mu dostum!

parti fikri harika, zikr edelim tepinelim isterdim fakat yollanıyorum uzak diyarlara...yetişemem:-( ama takibindeyim ızdırabın! sevgi,aşk,barış,ışık,huzur,pilates ne kadar yalan varsa hepsi ile selamlıyorum sizleri:-)

Adsız dedi ki...

pardon, yine ben:-) destekliyor muyum seni ümit! tabii ki,...gezmeye dair tüm ''açılımları'' destekliyorum, özellikle bizim gibi ''güzel ve yalnız'' olanların.

bazen masumca kızıyorum özlem yücel'e:-), kendi kendime münazara falan yapıyorum here:-) ama eğlenceli, ilginç tuhaf şifreler kırıyorum ''kitlesel olabilmek için kurumsallaşmamız gerektiği'':-) cümlesiyle.

neyse rıza ay'ı düşünüyorum gözlerim kapalı:-) bir önceki yorum finaline robin şarma, galatasaray ve nükleere hayır yalanlarını da ekliyorum.

selamlar

OzlemPansiyon dedi ki...

sevgili adsiz,
ben de zaman zaman kendime kiziyorum, ben de kendi kendimle munazare icine giriyorum, ben de bazen emin olamiyorum sebeplerden- sonuclardan-secimlerden. tum bu sureci kotarmanin daha iyi bir yolunu bulamaz miydin diyorum. hem didiniyor, hem de yetersiz hissediyorum. 'yaman celiski anne' durumlari.

ben de bulunmayi bekleyen gerceklerin umuduyla selamliyorum seni. bir gun yuz yuze dusunmek dilegiyle... varsa odenmesi gereken bir diyet, oderim gerekirse.

kamøløsø dedi ki...

Dış işleri bakanlığının sitesinde hala vizeye tabi olduğumuz yazıyor!
http://www.mfa.gov.tr/turk-vatandaslarinin-tabi-oldugu-vize-uygulamalari.tr.mfa
nasıl oluyor anlayamadım...
tam da yola çıkacaktım.