08 Nisan, 2010

haydi gençler kampa!

Canım arkadaşım Onur sayesinde, geçen hafta inanılmaz bir insanla tanıştım: Hülya Denizalp! Hülya Abla ile 15-20 dakikalık bir sohbet, zihnimde yepyeni kapılar açtı. Sıfatlarıma bir yenisini eklemeye beni heveslendirdi: SOSYAL GİRİŞİMCİ.

GENÇTUR’un da kurucularından olan Hülya Abla ile Genç Gezginler Seyahat Bursu ile başladı sohbet, Eğitim Her Yerde ile ilerledi.
İnsanlar;
* Okuduklarının %10’unu,
* Duyduklarının %20’sini,
* Gördüklerinin %30’unu,
* Hem görüp hem duyduklarının %50’sini,
* Görüp duyup söylediklerinin yüzde %80’ini,
* Görüp duyup söyleyip dokunduklarının %90’ını hatırlıyorlar.
SEYAHAT görerek, duyarak, söyleyerek, dokunarak… yani YAŞAYARAK ÖĞRENMEKTİR. Öğrenmek yaşamaktır!
GENÇTUR interrail biletiyle çoğumuzu tanıştıran kurum. Dünyaya açılmak için interrail dışında da fırsatlar olduğunu (uluslararası gönüllü çalışma kampları* gibi) yine GENÇTUR sayesinde öğrendik. Benim öğrencilik yıllarımda böyle fırsatlar olsaydı, bu fırsatları asla kaçırmazdım. Artık dünya bize çok daha yakın!

Özlem-Pansiyon iftiharla sunar;

GENÇTUR;
GGSB finalistlerinden 1 öğrenciye yurtiçindeki uluslararası çalışma kampı katılımı, başka 1 öğrenciye ise yurtdışındaki çalışma kampı katılımı imkanı sunacak. Bu imkandan yararlanacak olan 2 bursiyer ve kamplar Gençtur tarafından belirlenecek. Ayrıca tüm finalistlere ISIC Kartı** verilecek .

Haydi Genç Gezginler kamplara!...

Umduğumdan bile daha güzel açılımları oldu Seyahat Bursu'nun. 2010 yazında dünyanın değişik yerlerinden, değişik aktiviteler içindeki Genç Gezginler; mektupları, blog yazıları, fotoğrafları ile hayatımızı renklendirecek:)

İlerleyen günlerde bursa destek veren yeni yol aşıklarını ayrıca duyuracağım.

* Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampları: Değişik ülke ve kültürlerden gelen kişilerin bir arada yaşayarak, toplum yararına bir işte gönüllü olarak çalıştıkları kamplardır.
** ISIC kartı: Tüm dünyada geçerli olan tek öğrenci kartıdır. Gittiğiniz ülkelerde yabancı öğrencilerin yararlandığı tüm hak ve indirimlerden sizin de yararlanmanızı sağlar.

17 yorum:

Eda dedi ki...

İNANAMIYORUM!
Özlem Abla bu mükemmel bi gelişme, tebrik ederim! Bu projenin böyle büyük destek görmesi beni çok heyecanlandırıyor!
Hmm... 18 altı durumu çok kötü. En azından yurtiçi bi kampa da mı aday olamıyorum?
:(

OzlemPansiyon dedi ki...

Edacım,
Gençtur'un -18 kampları da var. Düşük bütçeli, sosyal faydası büyük çok güzel kamplar. Ben de lisede Milli Eğitim Bakanlığı'nın gençlik kamplarına gitmiştim. Hayatımın en güzel tatillerinden sayılabilir o kamplar. Büyümek ne fena bişi:(

Cahey dedi ki...

2007 yazında Fransa'da gönüllü çalışma kampına katılmıştım ben de Bordeaux civarında; Lamerac diye 200 kişilik bir köyde kilise restore etmiştik. Ankara'da bu işlerle ilgilenen GSM (Gençlik Servisleri Merkezi) aracılığıyla katılmıştım.

Çok keyiflidir,işler hafif ; edinilen dostluklar bakidir.

Hakikaten bakidir; kamp sonrası Osaka'dan; Helsinki'den, Moskova'dan ziyaretçileriniz olur, küçük bir Özlem Pansiyon yaparsınız evinizi.

Cahey dedi ki...

Ayrıca artık müzelerde ve bilumum yerde ögrenci kartım kabul edilmediginde küfretmeme, el kol hareketi yapmama gerek yok; kapı gibi ISIC'im var :)

atalay demiral dedi ki...

Yurtdışı kamplarınında -18 kampları var.
Özlem Abla ben öneri yapıcaktım.Bursu kazanan bütün gezginlerin blogu farklı yerde.Bunların hepsini tek domain altında toplasak daha iyi olmaz mı?Veya subdomain tarzında örneğin;
bakiberk.gencgezginler.com ,
ademiral.gencgezginler.com ...
gibi. Hem bursun geleceği açısındanda daha düzenli, yıl yıl yapabiliriz.Öneri tabi :$

OzlemPansiyon dedi ki...

güzel öneri!
hepiniz çok akıllısınız yahu:)

atalay demiral dedi ki...

:}

ebru dedi ki...

ahhh gençlik kampları... çok özlüyorum. bu yaz yine yapsam diyorum. o kadar çok şey katıyor ki insana. umarım şanslı iki arkadaş bu muhteşem bursun tadını doyasıya çıkarır. Özlem, tebrik ederim, tam gaz ileri :))

kamøløsø dedi ki...

:) Yeni bir harika gelişme daha! ISIC kartı süper oldu valla...
"gencgezginler.com" domain adresi çoktan alınmış... :D Böyle planlardan bahsederken domain adını sır gibi saklamak lazım sanırım. :))
avrupa seyahatinde gezi notlarımızı paylaşmak için "yolda.org" diye bir alan adı almıştık... Bu yaz pek yolda olamayacağız gibi görünüyor. :D
Eğer böyle bir şey yapmayı düşünürseniz, bu domaini de kullanabiliriz.
feyyazalacam.yolda.org
umitorhan.yolda.org
mozturk.yolda.org
güzel fikir valla. ama çok iyi bir altyapı ve işi bilen insanlar lazım.domainle olmuyor ki bu iş...

atalay demiral dedi ki...

Ben varım :). 2 yıllık phpciyim. Wordpress altyapısına kurabiliriz. Yolda.org iyiymiş. Hostta bende var.
Anasayfada hürriyetin gezginleri açıkladığı tarzda bir şey olur. Resimlere tıklandığında gezginin günlüğü açılır.

Baki Berk Kayalar dedi ki...

Lise döneminde yaptığım izciliğin bende çok önemli etkileri oldu. İzcilik öncesinde karanlıkta odadan odaya geçmeye korkardım. İzcilik sayesinde bisikletli şehirlerarası gece turlarına hiç çekinmeden kalkışmam vesile oldu. Bu tür gençlik kamplarını çok şiddetle öneririm. İzci olunmak istenirse federasyon izciliğini öneririm. Bulunduğunuz şehirde Türkiye İzcilik Federasyonu' na bağlı izci kulüpleri mutlaka vardır. Her bir kamp, ayrı ayrı nefislikte geçer.

ISIC kartı çok harika olacak. Genç Tura ve size (Özlem Hanım'a) teşekkürler ederim.

Unknown dedi ki...

Geçen yaz Gençtur`la yaptığı iki gönüllü çalışma kampının tadı damağında kalmış biri olarak bu gelişme süpeeeeeerrr diyorum... Gençtur`a da Özlem ablaya da teşekkürler... Müzelerde 2-3 katı ücret ödeme, öğrenci kartımıza marslı nüfus cüzdanıymış gibi bakılma dönemi de bitmiştir demek ki :) hepimiz adına çok sevindim :)

esra çin. dedi ki...

sevinç, mutluluk, paylaşım, harika, çok sevdim (bu da ümite gelsin:))

Emre Tanrıverdi dedi ki...

ne güzel olmuş bu

hafiye dedi ki...

Hiç bana 'canım arkadaşım' dediğini duymadım.

Adsız dedi ki...

kiskanc hafiye!

Eda dedi ki...

O kamplara ben de bakmıştım Özlem Abla, Fransa'dakileri düşünmüştüm. Aklıma çok yatmamıştı nedense. Çalışmakan kaçtığım için değil, kaçacağım son şey çalışmak herhalde. Ama bilmiyorum, sanırım uygun bi kamp bulamamıştım. Bi kere daha bi araştirym ;)
Bi de Lions diye bi klüple gitmeyi planlıyorum seneye, hadi bakalım. (: