04 Nisan, 2010

özlem pansiyoncular:)

Seyahat bursu finalistleri, Facebook'ta Özlem Pansiyoncular isimli bir grup kurmuşlar; 'Pazar günü size çay içmeye geliyoruz' diye mesaj attılar.
Kim geliyor, kaçta geliyor emin değildim. Kapıma dayanan öncü kuvvet tarafından uyandırıldım, bir Pansiyon klasiği olarak, saç baş dağınık, dünya gezgini yıllanmış kırmızı polar pijamamla kapıyı açtım: Esra ve Gaye.
Çok vakit geçmedi aramıza Mersin'den Feyyaz, Ankara'dan Tuğba, Bursa'dan Dilan, İstanbul'dan Şeyda, Ümit ve Birge... Günün ilerleyen saatlerinde de Mustafa Özdemir, Mustafa Öztürk, Uğur ve Birge'nin arkadaşı İlker de katıldı.
Sanki hep tanışıyorduk. Dünkü akşam yemeği sohbetine sabah kaldığımız yerden devam ediyorduk sanki. Herkes o kadar içten, o kadar rahat, o kadar sempatik, o kadar güzeldi ki -aynı umduğum gibi -, Pansiyon uzun süredir hasret kaldığı neşe, sevgi ve enerjiyle doldu doldu taştı.

Gün boyunca neler mi oldu? Zaman zaman Feyyaz'la düşüncülerimiz ağrıdı, Ümit'le sevmelere doyamadık, Tuğba ile gezici festivali yarattık, Şeyda ile tarihe notlar düştük, Dilan ile tacizcilerimizi andık, Esra ile sucuklu menemen pişirip toplumsal rolümüzü sorguladık, Birge ile bir kelimedeki bin anlamı paylaştık, Gaye ile gözlemledik ve güldük, Mustafa Özdemir ile projelere doyduk, Uğur ile tiyatro:) üzerine konuştuk, Mustafa Öztürk ile geceden kaldık. Aramızda olamayan arkadaşların da kulaklarını çınlattık. Seyahatin en güzelini, insana doğru olanını bugün Pansiyon'da yaşadık. Şimdi eve sessizlik hakim. (Yine gelin! Özledim.)

14 yorum:

ebru dedi ki...

nee güzel olmuş. eminim bir kez daha ne güzel bi iş yapmışım ben demişsindir :))

Kadir dedi ki...

hani bizi çağırmak yok mu :(

OzlemPansiyon dedi ki...

dün buluşmayı duyan 2 jüri üyemiz daha kıstırdı beni, bizi çağırmak yok mu diye:) bu çocukları tek seven ben değilim, o kesin. buluşma ani ve belirsizdi. misafirleri kapıda pijamalarla karşılamamdan anlayın işte olayların nasıl spontan geliştiğini.

bu ilk buluşmaydı ama sonuncusu olmadığı kesin.

şöyle diyeyim, hazırlan kadir!! mersin'e feyyaz'ın bahçesine çadır kurmaya gidiyoruz yakında:)

ayrıca istanbul'da bir tanışma gecesi düzenlemek de farz oldu.

kendini genç gezgin hisseden herkesin, süreci takip eden tüm dostların, bursa maddi manevi destek veren herkesin olduğu bir organizasyon, şenlikli gümbür gümbür... çok şahane olacak.

bu arada bugün yarın duyuracağım zaten; bursa destekler devam ediyor!! güzel gelişmeler oluyor. haberlerimi bekleyin:)

Kadir dedi ki...

Özlem, takılıyorum ben.. Dün Sırtçantalılar grubununda bir buluşma günü vardı. Duymuşsundur sende ona da katılmak istedim ama eğitimde olduğum için katılamadım. Şimdi sizin buluşmanızıda okuyunca içim gitti diyebilirim.. Ama telafisini yapacaksak sorun yok...

Yalnız kazanan, kazanamayan tüm adayların böylesine organize olmaları çok mutlu etti beni. Gerçekten güzel bir sinerji oluşturabilmiş bu proje..bunu görmek çok güzel...İyi haberlerin gelmeside ayrıca sevindirici..

Umarım Mersin'e gidecek zamanı ayarlama şansım olur... Çok isterim..

İstanbul'daki organizasyonda görüşmek üzere o zaman...

Özgün Uçar dedi ki...

yahu ne guzel olmus. sahiden siz epeydir tanısıyor muydunuz da bizim mi haberimiz olmadı. fotograflar oyle inceden inceye bir sıcaklık yayıyor ki bakana; siz hep oradaymissiniz da biz ne zaman bir islik calsak asagıdan, hemen toplasip yola dusecegiz sanki. ''baska turlu bir sey bu'' sahi. af buyurun, ne zaman bulusuyoruz?

Yesim Arpat dedi ki...

E biz geldik mi kovuyorsun?
En has pansiyoncu biziz bi kere, bu tıfıllar ayaklarını denk alsalar iyi olur.

handesener dedi ki...

keşke ben de gelebilseydim:( organizasyondan çok geç haberim oldu (yurttaki teknik kaynaklı wireless sorunları sebebiyle),trabzondan gelmem de epey zor olurdu. ama çok eğlenceli olmuştur eminim, herkes kaynaşmış birbiriyle, ne yapalım biz de başka bahara artık...pansiyon sahibimize ve onun tüm takipçilerine sevgilerimle...HandeŞ

OzlemPansiyon dedi ki...

özgüncüm atla gel hemen, akşama buluşalım:)

handecim, sen gelemezsen biz sana geliriz. bir sonraki buluşmayı da önceden organize ederiz. yoktunuz ama aklımızdaydınız hep, kulaklarınızı bol bol çınlattık.

hafizecan, siz haftanın 5 günü pansiyon'a gelmeye çalışıyorsunuz. benim artık sizin gibi yaşlı ve evlilerle değil, gençlerle takılmam ve hayatı yeniden onlarla birlikte yorumlamam lazım. kusura bakma canım:)

bir ara ümit'in dediği gibi 'ölü ozanlar derneği' havasına girdi pansiyon. sonra bir baktık, komin hayat sürdüren kocaman bir aile olmuşuz. mustafa ve uğur'la ortama bambaşka bir enerji geldi, bu sefer girişimci ruh iş başındaydı.

rengarenktik hep birlikte:) gerçekten çok güzel bir gündü.

Gökhan dedi ki...

Yaa çok özendim...

Gökhan dedi ki...

tatil olarak son pazarımı internette geçirdim we saat yaklaşık 3 ciwarıydı we böyle bişey olacağını duydum:( hemde o günmüş.. az öncede fotoğrafları gördüm işte çok güzel we eğlenceli geçmiş gibi :) antalyadan sonra sırt çantamla yollara düşücem tekrar! ama bu sefer özlem hanımın (içimden abla demek geliyor:) ) mekanını basıcaz bütün arkadaşlarımla heehe

atalay demiral dedi ki...

Gencin kralı burda :P :)

bülent bayer dedi ki...

bu aralar deli gibi bisiklet sürüyorum antreman olsun diye. ufak çaplı bir yola ihtiyacım var. özlem bi kaç gün önceden haber ver yeni buluşma için. ben de sabah erkenden bisikletimle geleyim yanınıza.

hirondelle dedi ki...

evet bizi çağırmak yok mu?

pclion dedi ki...

Çok güzel bir gündü gerçekten, tekrarını bekliyoruz. :)