13 Haziran, 2006

language exchange

Böyle bir sistem varmış. Dün gece keşfettim. Gezenti insanlar gittikleri yerlerde yöre halkıyla bu şekilde paslaşıyorlar. "Benim dilime karşılık senin dilin" olayı.

Önümüzdeki 3 hafta içinde başıma bir iş gelirse şu saat TR'de tatil yapmakta olan 22'lik Meksika gençliği Aaoron'dan...
Toronto'da başıma bir iş gelirse 31'lik S'den (niyeyse mesajında isim vermemiş, ama 31, male demiş)...
Lima'da başıma bir iş gelirse halk okulu öğretmeni Julio'dan biliniz!

Biliniz ki language exchange denen şey bir kandırmacaymış ve 32'lik Ö. pek parlak bulduğu bu fikrin kurbanı olmuş.

Yok eğer bu sistem gerçekten işliyorsa kursa gitmeden İspanyolca öğreneceğim. Peru'da public school veletlerine "Türkiye'den abla geldi" muhabbeti çevireceğim. Lokal halk ile acısız bir yolla kaynaşmış olacağım.

Merakla bekliyorum.

5 yorum:

Yesim Arpat dedi ki...

A, Sevgi diye bi kanka geldi. O da dunyayi dolandi bitirdi, Cebelitarik'ta yasiyo simdi. Dolanirken Ekvator'da bir okula gitmis. Hem ucuz hem supermis. Sana versin miymis kontaklari?

Adsız dedi ki...

Yaşasın! Özlem sen bir Toronto uçağına bin, pencereden istanbula son bir kez bak, ve anında özgürlüğün tadını çıkarmaya başla!
Yollarda olmaktan daha keyifli ne olabilir ki? Bir dahaki sefere ben de senin patronunla çalışmak, senin evsahibinle anlaşmak isterim, oh ne guzel!!!Vize işlerinde kolay gelsin. Motivasyon anlamında her an yardımcı olunur, gerekli gereksiz gaz verilir; yalnız chat'te "sen gel biz sana dil öğretiriz!" diyen ne idüğü belirsiz tiplerin sorumluluğu alınmaz hahahaa:)...Kart at kart at kart at!!

Mariposa dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mariposa dedi ki...

İspanyolca konusunda ben yardımcı olabilirim.. Hali hazırda hem İstanbuldayım, hem de İspanyol dili ve edebiyatı 3. sınıf öğrencisiyim.. Ama gezerek öğrenmenin tadı bambaşkadır tabii..

ayn rand dedi ki...

neee biri ispanyolca öğretirim mi dedi :) gerçi ist'da çok fazla vaktim yok mezun olmak üzereyim ist üni denen yerden bi de yazın burdayım sonrasını seyahat gösterecek artık :) ne de olsa yay burcuyum :)