24 Ağustos, 2006

kolombiya sinirinda

Bu belki de bir veda. Az kaldi hazin sonuma. Seyahat etmek icin Cecenistan ile birlikte en tehlikeli ulke kabul edilen Kolombiya sinirindayim (Tulcan, Ekvator´daki sinir kasabasi).

Yarin aksam benden ses cikmazsa akliniza gelmesi gerekenler;

- Gerillalar etli butlu gordu, bunda kesin para vardir dedi, fidye icin aliverdiler bindigim otobusten. Yakinda eve parmagim ya da kulagim yollanacak. ¨Kiziniz elimizde. Sokulun paralari¨. Hani gerillalardan kurtulup eve donsem bile sonum iyi degil. Bizimkiler beni fazla yasatmaz.

- Kokain mafyasinin elindeyim. Kurtulmanin tek yolu mafya babasini ayarlamak. Bu da bu yasta biraz zor. Memelerime ameliyatla kokain yerlestirilecek, ulkeler arasinda kokain dolastirmak zorunda kalacagim (NipTuck´ta aynen bu oldu). Beni zorla uyusturucuya da alistiracaklar. Imdat dedim. Gerillalar bile daha iyi sanki.

- Sahne para bulundurmaktan hapse dustum (Kolombiya bu konuda da tum diger rakipleri sollamis gorunuyor). Bakalim gozyaslari beni hapisten kurtarmaya yetecek mi?

- Tum malim mulkum calindi, donuma kadar soyuldum, internet kafeye verecek param bile kalmadi. Kotu yola dusecegim mecburen. Intihar kacinilmaz.

- Otobus arizalandi ya da gittigim kasabada net cafe bulamadim, olur ya.

Bir ulkeye, cogu insan korktugu icin gidemiyor diye gitmek istemek, biliyorum aptallik. ´En uzaga ben iserim amca´ sendromu. Kime, ne ispatliyorum? Benim yasim kac? Yok yok vallahi. Basima ne gelirse, hakettim.

Ama bi de basima bisey gelmezse, canti canti Turkiye´de yapacagim konusmalari hayal edin. Eee, ben Kolombiya´dayken... Haha. Bunlar benim son kahkahalarim olabilir. Heyecanliyim:)

7 yorum:

Adsız dedi ki...

gurkanin bi lafi vardi, hala cinlar kulaklarimda: "kotuye bisey olmaz!" Seni cok sevdigim icin yakistiramiyorum bunu sana pek.

bi de annemin malum kendini ilahiyata teslim eden "hersey olacagina varir" lafi var, ama hersey olacagina varsaydi biz simdiye coktan evlenmistik, iki de cocuk yapmistik, ne isin vardi senin colombia'da?

tabii bir de "veni vidi vici" var ama biz onu coktan "veni vidi cici" olarak ablan cici'ye uyarladigimizdan, geriye bir tek "saldim cayira mevlam kayira" kaliyor gozlemcim. Bosver herseyi, tehlikenin bile tadini cikar. Sal cayira, birileri nasil olsa kayira.

optum cok

Yesim Arpat dedi ki...

Güzelcim, dağında tepesinde gezmezsen bişi olmaz. Delta'dayken oralarda kongreler neyim düzenlenirdi. Millet giderdi, kızları güzeldi falan diye. Bu dediğin 80'lerden kalma Amerikalı endişeleri. Ona bakarsan TR de tehlike açısından Kolombiya'yla yarışır. Yok artık öyle şeyler.

O biçim hava balonu patlatılır. Heves kesici Hafiye.

Adsız dedi ki...

hiiç birşey olmaz dualarımız seninle kahve fln iç rahatla kolombiya yani dimi o tehlike mehlike yok hep o kapitalist batılıların saçmaları ;D

batuhan-nn srvm

Adsız dedi ki...

Hello Ozlem I am from Colombia and a very close friend from one of your friends in Turkey, although I have been away of my country for six years I am always in touch of what is going on there. Firstable due to the political situation in the country I recommend you not to travel by bus from city to city, because it could be dangerous due to the guerrilla and paramilitar problems, so is more recommendable to travel by plane, is a little expensive but you will be save. In the cities you do not have to be afraid of anything You will be secure and you can enjoy many things in the different cities you can visit. Every city has lots of things to offer: Cali is a very organise city, green, warm a mixture of African and Spanish cultures, the place for salsa and good night life. Visit Juanchito the place for the salsa lovers. Medellin is an industrial city, very develop, cultural city, museums, night life, universities and arts and is the city of the good rock, underground rock, the rock capital of the rock movement in Colombia. Film directors and lots of flowers. Bogota is the capital, is very cold due to is 2.600 mts above the sea so take care with your blood presure, in any place, any tienda you can find aromaticas those are hot herbal beverages that can help to mantain a balance in the blood pressure. Bogota is a wonderful city, parks, cycling roads, wonderful night life, very good theater and in general offers a high quality of products and places like a big capital of the world. And finally I recommend you to finish your Colombian trip in the Caribbean in the most beautiful city: Cartagena, beach, caribbean sea and a marvelous antique city that you only have to see is not posible to describe it with words. You wont have problems with your personal security been only in big cities. Is very risky to travel to little towns, to the Amazon and to the East of Colombia. Enjoy your trip and of course like in any big city of the world, but specially South America take care with your belongings when you are on the street. Enjoy the Colombian Coffee, Colombian sweets and pastry, and all the wonderful fruits that you can find in a tropical country like mine. If you go to the Caribbean eat fish, patacon pisao and arroz con coco. Any questions just write to me to dianayoga2004@yahoo.com

OzlemPansiyon dedi ki...

11 saat suren sinir gecme, dag tepe asma seklindeki gunduz yolculugundan sonra 315 km´lik yolu tamamladik (Hayal edin 315 km nasil 11 saatte alinir) ve sonunda Popayan`a ulastik. Dunku kadar zengin ve tek parca olarak (hala 2 kulagim var) buradayim cok sukur.

Sicak evlerinizde oturup atip tutmasi kolay. Canimi zor kurtardim diyorum, aaa:)

Acikcasi bu kadar igrenc bir yolculuk beklemiyordum. TR ile bir benzerlik kuracaksak Hakkari´nin daglarinda turladik diyebiliriz.

Ongorumuzden cok gec vardigimiz icin parasiz pulsuz ve otelsiz kaldik. Dunyanin en igrenc otelinde bir gece gecirdik (Odanin ortasinda tuvalet var).

Neyse, kendime geleyim de yazarim.

Adsız dedi ki...

uff.. daraltmayin arkadasimi beaahh... ne olucak, bisiy olmaz dedim.. O tatli diliyle gerillayi da bastan cikarir.

Kolombiyali dediniz de pek hayalkirikligina ugratti bunlar beni dun. Shakira konserine gittim, herkeste bir Kolombiya bayragi falan, ortalik latino dolu. Hicbiri dansetmiyor ama, ancak kos kos izliyor.. Sonra bana kolombiyali misin diye sordu 3-5 kisi, ben Shakira ile karsilikli popo sallayip gerdan kirdigim icin habire.. Yuh, dedim icimden, hepiniz okuzsunuz.. disimdan da "I'm more Colombian at heart that you all are"...

Adsız dedi ki...

I wish not agree on it. I think nice post. Expressly the title attracted me to review the sound story.