18 Ağustos, 2006

lavlarin yakininda


Quito´nun 130 km uzagindaki Baños´da aktif bir yanardag harekete gecti.

Pazar gunu bahsi gecen sehrin cok yakinindaydim, dunyanin en yuksek yanardagi unvanini tasiyan Cotopaxi (5897 m)´nin eteklerinde bir dag havasi almistim yeni arkadaslarim ile. Haftabasinda Baños´a gidecektik ve bir kac gun takilacaktik Kolombiya oncesi. Baños´a ulasim su dakika mumkun degil. Yani o bolgeye yapacagimiz seyahat iptal.

Tarihi bir olaya taniklik etme sansini kacirmis olduguma inanamiyorum.

Ekvator´da toplam 33 yanardag bulunuyor. Bunlarin 6´si aktif durumda.

Niyeyse yanardag patlamasi sadece filmlerde olur saniyordum.
Kazin ayagi oyle degilmis.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

özlemcim o patlayacak dediğin yanardağ akşam saatlerinde lavlarını püskürtmüş iyi ki oraya gidememişsin eteklerindeki köy coğrafyadan silinmiş ve binlerce hayvan telef olmuş düşünüyorum da acaba bu volkanlar şunu mu demek istiyor;ey beşer yetti artık patlarsam topunuzu yakarım...

Adsız dedi ki...

Ozlem'cim,

Ben senin blog unu yeni kesfettim!! Tuh bana! Ne guzel seyleri kacirmisim. Ama artik gunisigina ciktim, seni de buldum. Ne kadar sevdigimi yeniden hatirladim.

Kuba'ya gececek misin? Sana orda kalabilecegin adresler vereyim:
Ilki, Angela Rubio'nun evi. Havana da. Adres: San Miguel 1116, entre Mazon y Bassarrate, Vedado. Tel: 879 68 51 (Kuba nin kodunu bilmiyorum) email:
amrubio@enet.cu. Tam sehir merkezinde ve sevimli insanlar. Trinidad a gidersen de Olga'nin evinde gonul rahatligiyla kalabilirsin. Yemekler cok guzel, temizligi ve konforu Kuba standartlarinin ustunde: Simon Bolivar # 256 entre Jose marti y Frank Pais Trinidad. tel: 4806 e=mail yok. Burada Kolombiyali bir arkadasim var. Sana ailesinin adresini verecegim yarin ve sanirim bir suru arkadas adresi de. Repertuarina eklersin, ihtiyac olmasa da bak bakalim.

Oralardayken Venezuela'ya da ugrayacak misin? Bizim Chavez Israil 'le tum diplomatik iliskileri keserek, taa oralardan buralara guzel bir nefes gonderdi. Simdi burada Venezuela kadar olamadik deniyor.

Yazdiklarini keyifle okuyorum. Daha cok yaz. Sevgiyle...

Adsız dedi ki...

Nemrut dagi da mi patlayacakmis ne, arkadaslar...
Anekks, biz sanirim Ekim ayinda filan yollara dusecez, resmi olarak 1 Ekim'den sonra USA'ya elimizi kolumuzu sallayarak girme hakkimiz var, ama oradaki sehrimiz daha belli degil. Yelda yarin istifa dilekcesini verecek, yer belli olunca hafiye ablamizdan nasihatlerini alacaz diye umuyorum.