05 Ağustos, 2009

van kedisi

Vanderya gezimi anlatacaktım aslında. Aklıma Van kedisi düştü. Malumunuz, kedisiz bir Van yazısı olamaz. Biraz araştırma yaptım ben de.
Van kedisi, dünya üzerinde melezleşmeyen, saflığını koruyabilmiş ender canlılardan biriymiş. Sandığım gibi, gözlerinin ille de çift renkli olması gerekmiyormuş; her iki gözü mavi, her iki gözü kehribar ya da tek-göz (yani bir gözü mavi diğer gözü kehribar) olmak üzere 3 gruba ayrılıyormuş. Diğer bir özelliği de, tüylerindeki iki renklilikmiş. Genelde yavruların kulakları arasında bir iki adet siyah nokta bulunuyormuş. Kendi isteğiyle suda yüzmeyi ve suyla oynamayı seven tek kedi türüymüş. Maalesef ki her şeyi kuruttuğumuz gibi, Van kedilerinin neslini de kurutmak üzereymişiz.
Siteden siteye gezinirken, "Doğru Kedi Seçimi Testi" çıktı karşıma. Huyuna suyuna göre sana uygun kedi cinsini öneriyor test sonucu. "Zeki olsun, sahibine düşkün olsun, e haliyle biraz da oyuncu olsun, fazla da mırıldanmasın, dizimin dibinde otursun" dedim. Bana ilginç bir cinsi uygun buldu test sonuçları. Buyrunuz: Sphynx!!
Neymiş?! Van kedilerine gözümüz gibi bakmalı ve huyuna suyuna o kadar da çok takmamalıymışız:)

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Van Kedisi'ni atanımak güzeldi ama asıl ilginç olan kedi testi.

Savannah cinsi kediler, bana en uygunu imiş. Özelliklerini okuyunca hiç şaşırmadım. Huyu huyuma, suyu suyuma uygun. Vücut yapısı da, 1-2 Kinesis programını daha aldım mı, tamamdır...

Yalan mı? Okuyun, siz karar verin..

Temel Özellikleri
Savannahlar, zeki, oldukça oyuncu, hareketli ve sosyal kedilerdir. Yumuşak, sıcakkanlı ve nazik bir mizaçları vardır. Yoğun bir sevgi, ilgi, okşanmak ve öpücüklerden çok hoşlanır.

Oldukça uyumlu olan savanahlar kolaylıkla ev yaşamına alışabileceği gibi tasma ile gezmeye de alıştırılabilir.

Sahibiyle, evdeki diğer petlerle ve çocuklarla iyi geçinen ve iletişim kurabilen savannahların en büyük özelliği suyu sevmeleridir. Su dolu bir küvette oynamayı klasik kedi oyuncaklarına tercih eder.

Görünüş ve Vücut Yapısı
Gövdesi de uzun,ince yapılı ve esnek olan Savannah'ların kemik yapısı oldukça iyi gelişmiştir ve kaslı bir yapıya sahiptir. Boyun oldukça uzun göğüs geniştir.

Gövdeye oranla küçük kalan baş, önden bakıldığında üçgen şekilinde, öne doğru uzun ve yuvarlak yapılıdır. Burun, gözlerin altında köprü gibidir. Ağız konveks bir şekilde kavislidir.

çene yapısı güçlüdür ve burun ile birlikte yüze vahşi bir görünüm kazandırır. Gözler orta büyüklükte oval ve badem şeklindedir. Göz renkleri zengin yeşil, sarı, altın, veya karamel kahve gibi tüm canlı renklerde olabilir. Ayrıca gözün iç açısında göz yaşı şeklinde bir lekenin olması karakteristiktir.

Kulaklar baş yapısına göre oldukça uzun, geniş ve kase şeklindedir. Uç kısımları yuvarlak ve kısa tüyler vardır. Her zaman başın üstünde, birbirine yakın dik ve simetrik duran kulaklar dış olaylara ilgili olarak hareket eder.

Bacaklar uzun, ince fakat güçlüdür. Patiler yuvarlak küçük yapıda, tırnaklar ise uzundur. Kuyruk diğer kedilere oranla daha kısa ve tüylüdür.Dikkat kesildiklerinde kuyruk dikleşir, birşey istediklerinde ise hafif kıvrımlıdır.

Münü dedi ki...

Adsız diye yazan bendeniz; Münü... :)

Biraz gizem yaptım da... :):)

OzlemPansiyon dedi ki...

katkıların için teşekkür ederiz münü:)

ben yine de diyorum ki; "yerli malı, yurdum malı, herkes onu kullanmalı".

Ruty dedi ki...

ben de yaptim kedi testini. Cornish Rex diye acayip cirkin bir sey cikti. Bence en azindan bir soru olmali "kedinin guzel gorunmesi ne kadar onemli?" diye.

alex dedi ki...

Bana da oriental longhair diye bisey cikti. Hem dogulu hem killi - no comment!