29 Haziran, 2011

kore haftası'na davetlisiniz!

Yakın çevrem iyi bilir, Pansiyon okurları da yakalamış olabilir, son 6 ayımı Güney Kore'de yaşıyormuş gibi geçirdim.

Evde gün aşırı erişte pişer oldu (pişer dediysem abartmayalım canım, üstüne kaynar su dökünce pişen cins erişteden bahsediyorum:P). İzlediğim film ve dizilerden Koreceyi sökmek üzereyim. Günde 3-5 kez; aigooo, ottukee, dee gibi Korece kelimeler söylüyorum içimden. Yoldan geçen adama 'acuşii' diye seslenesim var. Kore Kültür Ateşesi ile mi buluşmadım, The Korea Herald gazetesi ile röportaj mı yapmadım. Türkler bizim kültürümüzü niye ilginç buluyor konulu araştırmaların danışılan kişisi haline gelmeme kendim bile şaşkınım:)

Onca coğrafyadan geçtim, onca halkla kaynaştım, ilk defa bir ülkeyi daha gitmeden sevdim. Gitmeden tanımış gibi oldum çünkü. Oturduğum yerden. Gezmenin böylesi de güzelmiş yahu. Hem de bedavaymış:) Niye sevdim, neyi sevdim, ben de ne gibi garip bilgiler birikti, hepsini aktaracağım.


Özlem-Pansiyon'da bir nevi
Kore Haftası yaşanacak;
aktif katılımlarınızı bekleriz efendim:)

5 yorum:

raydancikmaklazim dedi ki...

:) heycanla beklemedeyiz:)

ali dedi ki...

Ben gittim Kore'ye. Pek çok da Koreli arkadaşım / öğrencim var. Soğuk kış mevsimine rağmen yardımsever insanlarıyla ve güleryüzlü polis memurlarıyla içimi fethetmişti bu ülke... Fırsatım olursa bir daha gider, sokakta Ttopokki yerim...

Herbert dedi ki...

ben daha izleyemedin gong yoo yu

Taurus Skywalker dedi ki...

merhabalar efendim. :) bende beklemeyedeyim. :))

duende dedi ki...

ben de