04 Haziran, 2006

dalgalandım da duruldum

Aşılarımı yaptırmaya başladım (Güney Amerika için yapılması önerilen aşılar: Hepatit A ve B, menenjit, sarı humma, tifo. Sarı Humma aşısı Hudutlar ve Sahiller Umum Müdürlüğü'nde yapılıyor. Tifo aşısı yurdumda yapılmıyor.). Bir takım muayenelerden geçtim. Gözlük sipariş ettim. Gezginleri kıstırmaya ve bilgi almaya devam ettim (Resmini gördüğünüz kişi Barış olur. Hani geçen hafta dünya seyahatini tamamlayıp TR'ye dönen gezgin. Pansiyon'dan geçmeden dünyanın kaç bucak olduğunu görmüş sayılmazdı, di mi?). Kanada konsolosluğuna vize için başvurdum. Alacaklar ve yapacaklar listemi büyüttüm de büyüttüm. Bir sürü eski ve yeni arkadaşla görüştüm. Rotamı belirlemeye, gidilecek ülkelerin mevsimsel durumlarını tespit etmeye çalıştım. Detaylarda kayboldum. Yoruldum ve yoruldum.

Son durumu açıklıyorum. Temmuz başı/ortası gibi Olc'un yanına Kanada/Toronto'ya gidiyorum. Orada 2 hafta kadar kalmayı planlıyorum. Festival zamanıymış Montreal'in. O yüzden Montreal'e de geçeyim diyorum birkaç günlüğüne. Alaska'dan vazgeçececeğim sanırım. Kanada bile beni nihai rotadan bayağı uzaklaştırmış ve masraflarımı çok arttırmış olacak. Buna bir de Alaska eklersem fakir bitli turist formatına yeni bir boyut getirmiş olacağım:)

Ağustos başında Ekvator'a geçmeyi ve orada İspanyol'ca öğrenmek için 1 ay kadar kalmayı planlıyorum. Mevsimsel faktörleri düşünerek önce kuzeyden güneye doğru Güney Amerika'da (Kolombiya, belki Venezualla, Peru, Bolivya, Brezilya, Arjantin, Şili'de) takılacağım. Buenos Aires'te stüdyo kiralamak ve biraz yerleşik düzene geçmek de düşünülebilir (Böylece BA'da da bi ÖzlemPansiyon açmış ve gelen misafirleri ağırlamış olurum!). Sonra da Meksika, tropikal yağmurlarından kurtulan orta Amerika (Guatemala, Costa Rica) ve belki 1-2 Karayip adası.
Bu dar zamanda ismi geçen tüm ülkelerde koşturmadan gezmeyi nasıl başaracağım benim de henüz bilmedim şey. Belki hiç kasmam skor yapmaya, sevdiğim yere konuçlanır, oranın köylüsü olurum. Orada paşa gönlüm ne derse, o olacak!

Tüm bunlar ile uğraşırken yazmak da kolay değil. Dalgalandım önce, şimdi duruldum. Zamanımın gelmesini bekliyorum.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

info:
- yanlis bilmiyorsam 1 temmuz Canadanin 4th of julyi oluyor, tatil yani kisaca
- haziran ucuncu hafta yaklasik 25-30 bin kisinin katilimi ile Toronto gay pride mevcut kapimin onunde, su Barcelona fotosu eskidi artik, sana yenileri lazim gozlemim citirdaklarla!
- evim agustosa kadar one bedroom olarak kalacak, sonra junior one bedrooma tasiniyorum, queen size mattress ve couch mevcut, digital cable & high speed internet yeni baglandi
- Toronto reunion diyorum yani kisaca, anlasaniza artik yaw!

Yesim Arpat dedi ki...

Hepiniz donun dedim memlekete. Yeter, kalmayin ecnebi memleketlerde.

Adsız dedi ki...

aslimko sen de donmeden bi ugrasaydin

rubadubstyle dedi ki...

merhabalar,
web'de gezinirken sayfana rastladim. hayallerini gerceklestirme yolundasin, yolun acik olsun!

karayipler'de bir iki adaya gideceginden bahsetmissin. eger uygun duserse (mesela venezuela'ya gidersen) ordan hemen trinidad ve tobago'ya gecmeni tavsiye ederim. trinidad karayipler'in en zengin ve en "diverse" adasi , tobago ise mercanlari, plajlariyla tropikal bir cennet.

maceralarini takip edecegim. sevgiler..